Neuville'i aps üllatas Tänakut: ta sõitis ju eikellegimaal

Copy
Ott Tänak Sardiinias.
Ott Tänak Sardiinias. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Sardiinia MM-ralli kaheksandal katsel kolmandalt kohalt katkestanud Thierry Neuville'i aps üllatas nii Dani Sordot kui ka Ott Tänakut.

Enne kaheksandat katset kaotas Neuville teist kohta hoidnud Sébastien Ogier'le 34 sekundit ehk oli selge, et puhtalt sõiduga polnud tal võimalik kõrgemale tõusta. Samas tähendanuks kolmas koht päeva lõpuks, et Hyundai sõitja oleks punktitabelisse saanud juurde 12 silma.

Katkestamine tähendab, et Neuville'i maksimumtulemus Sardiinias on just 12 punkti, aga selleks on vaja võita homne punktikatse ja olla kiireim ka päeva kokkuvõttes. Ei ole just kõige tõenäolisem stsenaarium, eriti arvestades, et Ogier ja Ott Tänak peavad võidu nimel väga tasavägist heitlust.

Katkestamine tähendab sedagi, et punktitabeli teine ja kolmas koht ehk vastavalt Elfyn Evans ja Tänak tulevad Neuville'ile märksa lähemale. Enne Sardiiniat edestas belglane waleslast 24 ja eestlast 31 silmaga.

Sordo ütles kaheksanda katse lõpus, et nägi Neuville'i tee ääres ning oli väga pettunud. «Ma ei mõista, miks ta peab nii palju riskima. Ausalt öeldes muutusin pärast tema nägemist kurvaks,» kostis vanameister.

Soome ralliportaal Rallit.fi uuris Tänakult, kuidas tema Neuville'i katkestamisele otsa vaatab. «Ausalt öeldes olin sellest väga üllatunud. Ta sõitis eikellegimaal, aga see juhtus temaga ikka,» kostis eestlane.

Tänakul on õigus. Neuville edestas pärast seitsmendat katset lähimat jälitajat Takamoto Katsutat 33,3 sekundiga ehk puhtalt sõiduga polnud jaapanlasel võimalik Hyundai mehele ohtlikuks saada.

Tagasi üles