Kergejõustiku maailmarekordi omanik naasis pärast pikka aega põhiala juurde

Copy
Sydney McLaughlin-Levrone.
Sydney McLaughlin-Levrone. Foto: Kirby Lee/USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix

400 m tõkkejooksu maailmarekordinaine Sydney McLaughlin-Levrone võistles Eesti aja järgi täna öösel oma põhialal esimest korda pärast peaaegu kahe aasta pikkust pausi.

Mullu põlvevigastusega maadelnud ameeriklanna sai kirja 52,70, millest kiiremini pole tänavu jooksnud ükski naine. Sealjuures lõi McLaughlin-Levrone senise tippaja üle enam kui sekundiga, kui jamaicalanna Rushell Clayton sai 11. mail kirja 53,72.

Samas on selge, et kolmekordne maailmameister ja kahekordne olümpiavõitja McLaughlin-Levrone on tippvormist kaugel, kuna tunamullusel MMil viis ta maailmarekordi suisa 50,68 peale. Pärast seda võistles ta 2022. aasta 8. augustil Ungaris, misjärel polnudki ta 400 m tõkkejooksus rohkem startinud.

Tänavu juunis toimuvad USA olümpiakoondise katsevõistlused, kus McLaughlin-Levrone peaks üsna hõlpsalt lunastama Pariisi mängude pileti.

Kergejõustikusõbrad ootavad olümpial McLaughlin-Levrone'i ja Hollandi staari Femke Boli duelli. Tema isiklik rekord on mullu joostud 51,45, aga Bol on tänavu olnud heas vormis, kui võitis sise-MMil kaks kuldmedalit ja püstitas 400 m jooksu maailmarekordi sisetingimustes.

24-aastane tulpidemaa esindaja pole sel hooajal veel 400 m tõkkejooksus startinud, aga tema esimest võistlust pole vaja kaua oodata, kuna Bol on stardis homsel Stockholmi Teemantliiga etapil.

Tagasi üles