Pole vale öelda, et see NBA staar on tegelikult ka geenius!

Copy
Jaylen Brown.
Jaylen Brown. Foto: David Richard/USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix

Eesti aja järgi 7. juuni esimestel tundidel alustavad Boston Celtics ja Dallas Mavericks maailma tugevaima korvpalliliiga NBA finaalseeriat. Celticsi üks olulisemaid lülisid on Jaylen Brown, kes on mees kui orkester.

Jah, ameeriklane on korvpalliväljakul ääretult osav ja mitmekülgne, aga väidetavalt arvasid mitmed NBA talendikütid enne 2016. aasta draft'i ehk noormängijate valikut, et 27-aastane Brown on liiga tark. Celtics polnud nende hulgas, kuna just nemad valisid ääremängija kolmandana.

Brown oli juba keskkoolis koolipingis väga edukas ning teda jahtisid mitmed ülikoolid, näiteks Kentucky ja Kansas, aga jänki valis Berkeleys asuva California kõrgkooli, kuna sealne haridustase oli parem.

Tema treenerid said õige pea aru, et Brown pole lihtsalt korvpallur, vaid väga intelligentne inimene. Näiteks mängis ta ülikoolis kõrgel tasemel malet ning õppis ära nii hispaania kui ka araabia keele.

NBAsse minnes ei keskendunud Brown ainult korvpallile. Näiteks sai temast noorim inimene, kes pidanud kuulsas Harvardi ülikoolis loengut ning ta on unistuste liiga mängijate ühenduse noorim asepresident.

2021. aastal pakkus USA kosmoseagentuur NASA Brownile praktikandi kohta ning paar aastat hiljem õpetas ta mainekas Massachusettsi Tehnoloogiainstituudis robootikat.

Et sellest veel vähe oleks, meeldib Brownile mängida nii kitarri kui ka klaverit.

Märksõnad

Tagasi üles