Tänak & Co hakkab uuest aastast kihutama eksootilises riigis, kus spordile jätkub raha lõputult

Copy
Niimoodi sõidetakse Saudi Araabias. Pilt on tehtud tänavu jaanuaris, Dakari ralli legend Stephane Peterhansel kihutab kaamelite vahel.
Niimoodi sõidetakse Saudi Araabias. Pilt on tehtud tänavu jaanuaris, Dakari ralli legend Stephane Peterhansel kihutab kaamelite vahel. Foto: HAMAD I MOHAMMED / REUTERS / SCANPIX

Autoralli MMi kodulehel anti teada lepingust uue riigiga, seegi spordiala jõuab rikkasse Saudi Araabiasse. Seejuures sõlmiti naftariigiga erakordselt pikk leping.

WRC kodulehe teatel on tegemist ajaloolise hetkega, sest MM-sarja korraldav WRC Promoter teatas 10 aasta pikkusest lepingust. Selle peab küll veel kinnitama rahvusvahelise autoliidu (FIA) motospordi komitee, aga ilmselt on tegemist formaalsusega.

See tähendab, et Saudi Araabia ralli on MMi kavas järgmisest 2034. aastani. Nii pikka diili pole ühegi teise, isegi mitte kõige kuulsamate rallidega.

WRC naaseb Lähis-Itta esimest korda pärast 2011. aastat, mil kihutati Jordaanias. Kahtlemata on tegemist strateegilise sammuga, ent WRC lubab ka fännidele hoopis teistsugust rallikogemust.

Saudi Araabia ralliga on kavas näidata riigi mitmekesisust ja väljakutseid pakkuvat maastikku vulkaanilistest mägedest liivaluideteni. Tiimid ja sõitjad saavad väljakutsed, mida MM-sarja ajaloos pole varem kogetud.

Saudi Araabia on viimasel ajal pannud jala spordis kõvasti maha, korraldades muu hulgas Dakari rallit, vormel 1 etappi, golfiturniire, meelitades jalgpallitippe. Eeldatavalt korraldatakse seal 2034. aastal jalgpalli MM, olles ainus riik, kes tähtajaks taotluse esitas.

Märksõnad

Tagasi üles