Türgi tippklubi värbas treeneriks Jose Mourinho

Copy
Jose Mourinho töötas laupäeval Meistrite liiga finaalis teleeksperdina.
Jose Mourinho töötas laupäeval Meistrite liiga finaalis teleeksperdina. Foto: David Klein/Sportimage/Cal Sport Media/Scanpix

Sajandi alguses komeedina Vana Maailma vutitreenerite tippu tõusnud portugallasel Jose Mourinhol pole viimasel ajal kõige säravamal moel läinud. Nüüd jätkab ta karjääri Istanbuli Fenerbahces.

Ehkki ametlikku teadet pole veel tulnud, ei jäta Türgi suurklubi sotsiaalmeediakanalid kahtlust, et täna õhtul hõigatakse asi välja.

«MOU aeg,» teatas Fenerbahce Facebooki külg mõne tunni eest.

Järgnes postitus X-is (endine Twitter): «The Special One.Tere tulemast Fenerbahcesse.»

Praeguseks 61-aastane Mourinho asus 2002. aastal juhendama FC Portot, kellega tegi kohe oma esimesel hooajal kolmekordse, võites 2003. aastal UEFA ja Portugali karika ning tulles vihatud rivaali Benfica ees paraja eduga riigi meistriks. Aasta hiljem jahmatas Mourinho vutimaailma juba Meistrite liiga võitmisega.

Seejärel tõmbas rikas Londoni Chelsea uue staartreeneri endale. Hiljem on Mourinho juhendanud veel Milano Interit, Madridi Reali, uuesti Chelsead, seejärel Manchester Unitedit, Tottenhami ning viimati kaks ja pool aastat AS Romat, kust ta vallandati tänavu talvel.

Tagasi üles