VIDEO Tänak ja Ogier kordasid MM-sarja rekordit

Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Sardiinia MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Sardiinia MM-rallil. Foto: Vincent Thuillier / Hyundai Motorsport

Ott Tänak võitis täna Sardiinia ralli Sébastien Ogier' ees vaid 0,2 sekundilise edumaaga. Ralli MM-sarjas on nüüd kuus võistlust, kus võitja ja teise koha omaniku vahe on jäänud alla sekundi.

Tänak oli enne Sardiinia ralli viimast katset teine ning jäi Ogier'ist maha 6,2 sekundiga. Tavaoludes poleks 7,1 km pikkusel punktikatsel olnud eestlasel võimalik seda vahet tagasi sõita, kuid kuna prantslase Toyotal purunes rehv, siis oli tema hoog selgelt häiritud.

Nii võttiski Tänak koos Martin Järveojaga karjääri 20. MM-sarja etapivõidu. 0,2-sekundiline vahe on MM-etapil esimest ja teist lahutanud korra ka varem ning ka siis oli üks osaline Ogier.

2011. aasta Jordaania rallil oli enne viimast katset toona Fordiga sõitnud Jari-Matti Latvala ja Citröeni ohjanud Ogier vahe 0,5 sekundit. Viimase katsega pääses Ogier temast 0,2 sekundiga ette.

Kuni Sardiiniani pärines selle kümnendi kõige napim võit 2021. aasta Horvaatia rallist, kus Ogier edestas 0,6 sekundiga Elfyn Evansit. 0,3 sekundit jäi 2007. aastal Uus-Meremaal lahutama Marcus Grönholmi ja Sébastien Loebi.

Korra varem on Sardiinias kahe esimese vahe olnud alla sekundi, seda 2018. aastal. Siis võitis Thierry Neuville 0,7 sekundiga Ogier’d. Aasta varem Argentinas võitis sama edumaaga esikoha jälle Neuville, siis edestas ta oma esimest MM-etapivõitu jahtinud Evansit.

Tagasi üles