VIDEO Sardiinia viimased katsed: Tänak on nii triumfeerinud kui ka kindla edu kaotanud

Copy
Ott Tänak (hüppab) Sardiinia MM-ralli poodiumil.
Ott Tänak (hüppab) Sardiinia MM-ralli poodiumil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kui Ott Tänaku napp võit Sardiinia rallil pani täna eestlased rõõmustama, siis ajaloost leiame sellelt Vahemere saarelt ka mitte nii rõõmsaid hetki Eesti autospordile.

Sardiiniaga on Tänakul eriline side. 2012. aastal tuli ta seal Ford Fiestaga sõites MM-rallil esimest korda esikolmikusse, kui lõpetas koos kaardilugeja Kuldar Sikuga kolmandana. Järgmist õnnestumist tuli oodata 2017. aastani, mil saarlane võitis seal oma esimese MM-ralli.

Suur pettumus tuli alla neelata 2019. aastal. Tänak oli lähedal, et võtta hooaja jooksul juba neljas võit, sest oli ta triumfeerinud Rootsis, Tšiilis ja Portugalis. Toyotaga sõitnud Tänak oli Sardiinias kuni viimase katseni esikohas kinni, kuid siis kadus autol ootamatult roolivõim.

Masinaga sõideti teelt välja, kuid katset suudeti jätkata. Roolivõim aga ikka jukerdas ning tekkinud ajakadu oli nii suur, et liidrikohalt langeti viiendaks. Hooaeg läks edasi rõõmsamates toonides, sest Tänak võttis võidud Soomes, Saksamaal ja Walesis ning tuli esimest korda maailmameistriks.

Tänak võitis Sardiinias Hyundaiga sõites ka 2022. aastal. Sarnaselt tänavusele tähistas see toonagi eestlase esimest hooaja võitu. Saarlane edestas lähimat jälitajat, Fordiga sõitnud Craig Breeni enam kui minutiga.

Tagasi üles