Järveoja tõusis kolmekordse maailmameistri kõrvale

Copy
Martin Järveoja
Martin Järveoja Foto: Fabien Dufour / Hyundai Motorsport GmbH

Ott Tänaku ja Martin Järveoja võit Sardiinia MM-rallil muutis mitmeid pingeridasid. Ühes neist, kus peetakse arvestust MM-etapi võitnud kaardilugejate kohta, kerkis Järveoja jagama kuuendat kohta soomlase Seppo Harjannega, kes tulnud kolmekordseks maailmameistriks.

Tänak ja Järveoja on kõik oma 20 MM-rallit võitnud sõites koos, kuid väga mitmed tippsõitjad on karjääri jooksul korduvalt kaardilugejaid vahetanud. Harjanne tuli esimest korda maailmameistriks 1985. aastal Timo Saloneni kõrval, 1996. ja 1997. aastal võidutses ta WRC-sarjas koos Tommi Mäkineniga.

Kõrvutades MM-ralli võitjate pingeridasid sõitjate kaardilugejate vahel, võib öelda, et edu saadab oma kaardilugejaid usaldavaid sõitjaid. 80 MM-etappi võitnud Sébastien Loeb võitis neist 79 koos Daniel Elenaga, 60 MM-rallit võitnud Sébastien Ogier' kõrval istus tervelt 54 võidu puhul Julien Ingrassia.

Sarnaselt Tänaku ja Järveojaga on kõik oma MM-rallid koos võitnud Marcus Grönholm ja kaardilugeja Timo Rautiainen. Kokku on Soome rallipaaril 30 esikohta ning nii Grönholm kui Rautiainen paiknevad vastavalt sõitjate ja kaardilugejate võitude pingereas kolmandal kohal.

Tagasi üles