Neuville üllatas positiivselt: olen Oti võidu üle väga õnnelik (2)

Copy
Thierry Neuville (vasakul) ja tema kaardilugeja Martijn Wydaeghe õnnitlemas Ott Tänakut.
Thierry Neuville (vasakul) ja tema kaardilugeja Martijn Wydaeghe õnnitlemas Ott Tänakut. Foto: Vincent Thuillier / Hyundai Motorsport / Vincent Thuillier

Autoralli MM-sarja üldliidri Thierry Neuville'i vaat et ideaalse võistluse luhtas hetkeline tähelepanu kaotamine. Aga belglane leidis nädalalõpust ka positiivset.

Avapäeval esimesena teele minnes pidi Hyundai sõitja kõvasti teed puhastama. Reede õhtuks olid küll Sebastien Ogier ja Ott Tänak eest rebinud, kuid Neuville võitles endale välja piisavalt soodsa, viienda positsiooni. Laupäev hommikul kihutaski ta kohe Takamoto Katsustast ja Dani Sordost mööda, kolmandaks.

Neuville liidritele lähemale ei saanud, aga kasvatas tagumiste ees edu. Kuni kaheksandal kiiruskatsel oli i20 masin ühtäkki kraavis ja päev jäigi pooleli.

Rajale naastes – jälle esimesena teel olla – noppis ta pühapäeva eest maksimaalsed 12 punkti. Seitse päeva esikoha eest, viis punktikatse eest.

Lõpuks võitis ralli Tänak, kolmas oli Sordo. Kahe Hyundai mehe vahele mahtus Toyota äss Ogier. Tõsi, laupäeva õhtuks oli parim prantslane – tema sai sealt 18, eestlane 15 silma. 

«Nädalavahetusel võin rahul olla vaid reedese esituse ja pühapäevase 12 punkti üle,» ütles Neuville usutluses Belgia rahvusringhäälingule RTBF.

«Teisest küljest olen väga uhke kogu tiimi üle. Taas tõesti, et auto areneb. Kui roolis on enesekindlad sõitjad, võib Hyundai väga kiiresti liikuda ning sellega saab rallisid võita. Olen Oti võidu üle väga õnnelik, tiim vääris seda.»

Tema hinge jäi siiski kahetsus. «Olin kolmandal kohal. Tegime sinnani töö väga hästi ära. Siis kadus hetkeks keskendumine ja lõpetasin kraavis. Paraku polnud seal ka publikut, kes saanuks meid välja aidata.»

Tagasi üles