Pettunud Toyota tiimipealik: Hyundai on tugev, peame survele kuidagi vastama

Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: TOYOTAGAZOORacingWRC / Facebook

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala tunnistas pärast Sardiinia MM-etappi, et asjad ei suju päris oodatud viisil.

Kuigi Sebastien Ogier teenis laupäeva õhtul esimesena lõpetades 18 punkti, napsas pühapäevaga etapivõidu endale Hyundaiga kihutav Ott Tänak. Prantslane oli teine, kolmanda koha sai meie mehe tiimikaaslane Dani Sordo.

«Pettumus on suur, seda pole mõtet varjata ega kuidagi välja vabandada. Seedimiseks läheb kindlasti omajagu aega,» vahendas rallit.fi Latavala mõtteid.

«Kui üldiselt vaadata, siis Ogier' kaotus ei tähendanud punktiarvestuses suurt midagi. Pole vahet, kas lõpetas esimese või teisena. Küll aga kaotasime punktikatsel, sest tema masinal tuli rehv velje pealt maha. See on ilmselt kõige kurvem osa.»

Tasub meenutada, et pühapäeva eest teenis maksimaalsed 12 punkti vähemalt praegu veel Hyundai esinumber Thierry Neuville. MM-sarja üldliider näitas ka reedel ja laupäeval head kiirust, kuniks aga väike sõiduaps ta kolmandalt kohalt katkestama sundis.

Hooaja kokkuvõttes, kuue ralliga, on Hyundail koos 269, Toyotal 256 silma. Järgmine etapp toimub juuni viimastel päevadel Poolas.

«Hyundai on olnud tugev ning see lisab meile tulevikuks survet. Peame sellele kuidagi vastama. Poolas ja Lätis tuleb paremini esineda,» tõdes Latvala.

Tõsi, järgnevad kiired rallid võikski pigem Toyotale ka paremini sobida.

«Sardiinia pole meile kunagi olnud kõige meeldivam võistlus. Viimase viie aasta jooksul on alati Hyundaid siin säranud. Aga see nädalavahetus näitas, et ka meie autoga saab nendes oludes kiiresti sõita,» otsis Latvala positiivsust.

«Kiired rallid on alati meie sõitjatele sobinud, auto töötab paremini. Samas tuleb meeles pidada, et Tänak on samuti kiiretel rallidel tugev. Peame endast igal juhul parima andma. Ning mis peamine – me ei tohi alla anda.»

Tagasi üles