Kas Dani Sordo karjäär sai läbi?

Copy
Dani Sordo embamas Sardiinia ralli võitnud Ott Tänakut.
Dani Sordo embamas Sardiinia ralli võitnud Ott Tänakut. Foto: Vincent Thuillier / Hyundai Motorsport / Vincent Thuillier

Sardiinia MM-ralli võis jääda ülikogenud Dani Sordole viimaseks.

Eile 41. sünnipäeva tähistanud hispaanlane näitas taas, kui raudkindla lüliga on tegemist. Puhtalt sõidukiiruselt ei pruugi Sordo enam päris tippu kuuluda, aga stabiilsus hämmastab. Vaikselt oma rida ajades lõpetas ta taas poodiumil.

Hyundai äss on nüüdseks osalenud 191 MM-etapil. Enam starte on vaid Carlos Sainzil (196) ja Jari-Matti Latvalal (210). Kas nüüd on kõik?

«Tahaksin viimaseks ralliks korralikku etendust. Mitte päris nii, lihtsalt pumm,» arutles Sardiinia kolmandana lõpetanud, ent parematele peaaegu kaks ja pool minutit kaotanud Sordo usutluses DirtFishile.

«Kas võistlen veel? Ma ei tea. Kindlust pole. Sel aastal oli mul kaks etappi: Portugal ja siin. Aga kui lõpetan, siis oleks tore midagi suurt teha. Pärast 20 aastat oleks ilus kuidagi erilisemalt lahkuda.»

Vanameistri suurest mängust taandumisest rääkisid rallieksperdid juba eelmise aasta lõpus. Aga Sordo ei jätnud jonni. Mõni nädal tagasi lõpetas ta Portugalis viiendana.

«Kui pean veel sõitma, siis sõidan. Istun rõõmuga rooli. Aga kui seda pole enam tarvis, olen ikka õnnelik. Tahan lihtsalt tiimile parimat. Punkte koguda, et aidata meid kõiki MM-tiitlini,» lisas Sordo.

Hyundai WRC programmi juhil Christian Loriaux'l jagub 11. hooaega tiimi kuuluvale sõitjale hulgaliselt kiidusõnu.

«Dani on Hyundai MM-tiitlite võitudes mänginud väga suurt rolli. Nii et kindlasti võlgneb Hyundai talle kõvasti,» sõnas Loriaux.

«Kas ta sõidab veel? Me ei tea tea. Hoiame pidevalt kätt pulsil. Kõik on võimalik. Sel aastal valisime Danile rallid, mis talle kõige paremini sobivad. Neil kahel etapil tegi ta väga head tööd.»

Kui belglane kuulis, et Sordo tahaks karjäärile erilisema punkti panna, kõlas lõbus vastus: «Selles oleme ühel nõul. Leiame talle ühe veel.»

Kui aga truu töömees peakski praegu rallisussid varna riputama, jääks tema CVsse 191 MM-starti, 1396 punkti, 229 katsevõitu, 57 poodiumikohta ning 2005. aastast JWRC tiitel.

Tagasi üles