Johannes Erm: EMi kuld on reaalne

Copy

Täna, esmaspäeval rääkis osa Eesti kergejõustiklastest, milliste ootustega lähevad nad vastu nädala lõpus Roomas algavale EMile.

Kümnevõistleja Johannes Erm

Tegite kaks nädalat tagasi Götzises avavõistluse, kus saite pildi ette. Milline on praegune seis? Mida on vaja EMiks parandada?

Nõrgemalt välja tulnud alasid on vaja parandada. Eelkõige näen, et parandamist vajavad kõrgushüpe ja odavise. Jahin rekordit ja kindlasti medalit. Usun, et kui mõlemad päevad veatult lähevad, on ka kuld reaalne.

Erm kogus Götzises 8462 punkti. Sellest enamat on tänavu suutnud vaid kaks eurooplast: Leo Neugebauer (8708) ja Sven Roosen (8517), aga kumbki Roomas ei osale.

Kümnevõistluse maailmarekordimees Kevin Mayer sai erandkorras wildcard'iga EMile. Kas see ikka vastab ausa spordi põhimõttele?

Ma ei oska öelda. Tal on nimeline eelis, aga minu arvates on enne reeglid paika pandud.

400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi

Lähete viiendale EMile. Tänavu on kolm võistlust seljataga. Kuidas senisega rahul olete ja mis mõtetega EMile sõidate?

See oligi peamine eesmärk, et saaks mingid jooksud vöö vahele. Saaks võistlustunde kätte. Eelmisel hooajal liiga palju starte polnud, iga võistlusega käisid kaasas mingid seigad. Tahtsin saada hea võistlustunde kätte. Sain kriitilisemad kohad üle vaadata, nüüd on fookus EMil. Tervis on hea.

Mägi hooaja parim tulemus on 48,56. Euroopa edetabelis hoiab ta sellega kuuendat kohta. Tipus on Karsten Warholm 46,70ga.

Rasmus Mägi (vasakult teine) mullusel MMil.
Rasmus Mägi (vasakult teine) mullusel MMil. Foto: SARAH MEYSSONNIER / Reuters / Scanpix

Kõrgushüppaja Elisabeth Pihela

Ees ootab esimene EM, kuhu kindlustasite koha juba eelmine aasta. Kuidas see hooajaks ettevalmistust muutis, et polnud normi täitmise kohustust?

EMiks oli jah koht kindlustatud, aga olümpia suhtes on seis lahtine. Selleks on vaja ka punkte koguda.

Olete tänavuste tulemustega rahul?

Iga võistlusega on vorm natukene paremaks läinud ja enesekindlust juurde tulnud. Eks EMil ole näha, kuidas välja tuleb.

Mida on vaja teha olümpiale pääsemiseks?

Praegu hoian ranking'us kohta 32 hulgas. Kui samamoodi edasi hüppan ja paremini, siis koht on kindlustatud.

Pihela on tänavu parimal võistlusel jagu saanud kõrgusest 1.88.

Elisabeth Pihela
Elisabeth Pihela Foto: Eero Vabamägi

Coop Pank paneb kümnevõistlusele õla alla

Coop Pank ja Eesti Kergejõustikuliit alustasid koostööd.

Alaliidu president Erich Teigamägi: «Sõlmisime kolmeaastase lepingu, mis põhiliselt puudutab kümnevõistlust ja võistlusdressi. Leppisime kokku, et enamiku vabu vahendeid investeerime kümnevõistlusesse.

Mõnikord on vaja ka reklaamnägu, meie üks paremaid kümnevõistlejaid Johannes Erm on lepingu üks esindusnägusid. Nagu Gerd Kanter ütles, siis pangad on olnud tema toetajate ringis. Meil on hea meel, et igas Eesti maakonnas ja külas asuv pank paneb õla alla Eesti ühele traditsioonilisemale ja tugevamale spordialale.»

Coop Panga esindaja Kristjan Seema: «Miks tuleme kümnevõistluse ja Ermi toetajaks? Üks põhjus on soov, et meie praegused tipud saaksid sel suvel tulevatele võistlustel – EM ja OM – keskenduda oma tulemuse tegemisele ja sportliku eesmärgi saavutamisele.

Teine põhjus, mis on olulisemgi, et meie tipud on eeskujuks lastele ja noortele. Kes ei tahaks saada järgmiseks Mägiks, Ermiks või Kanteriks? Selge, et kõigist ei saa tippsportlasi. Aga mida sport lastele-noortele õpetab: kui järjepidevalt pingutad, saabub ka tulemus. See tarkus ja teadmine aitab valitud erialal jõuda oma eesmärkideni. Tänu sellele sirguvad meie lastest sihikindlamad ja eesmärkidele pühendunumad noored.»

Erm: «Kümnevõistluse tase on praegu väga-väga kõrge. Olen tänulik, et saan tänu Coopile seda Eestis teha. Ilma toetuseta on tippsporti raske teha. Kümnevõistluses on veel suuremad väljaminekud.

Aga veel… Ma tahan medalid koju tuua. Mitmuses, medalid.»

Tagasi üles