WRCs parimat tulemust korranud Virves: palju nuriseda ei saa, aga tahaks kiiremini sõita

Copy
Robert Virves ja Aleks Lesk Sardiinia MM-rallil.
Robert Virves ja Aleks Lesk Sardiinia MM-rallil. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

23-aastane Robert Virves sai pühapäeval lõppenud Sardiinia MM-rallil WRC2 arvestuses kuuenda koha, millega kordas oma seni parimat kohta selles klassis. Juuni lõpus Poolas toimuval MM-etapil tahab Virves Škoda Fabia RS Rally2-autoga näidata juba paremat kiirust.

Virves lõpetas MM-hooaja kuuendal etapil pika võistluspausi, mis kestis eelmise aasta septembris toimunud Kreeka rallist alates. 2022. aastal juunioride maailmameistriks tulnud Virves teenis auhinnaks mitu MM-rallit Ford Fiesta Rally2-autoga 2023. aastal.

Saarlase hooaeg ei sujunud ning tema parimaks tulemuseks jäi Rally Estonial saadud kuues koht. Alanud hooajaks oli raske vahendeid koguda, kuid hooaja avastart tehti Sardiinias koos kaardilugeja Aleks Leskiga.

Virves tõusis kaheksandaks katseks WRC2 arvestuses kuuendaks ning hoidis seda kohta finišini. Kuigi eestlane polnud katselõppudes antud intervjuudes ülemäära rõõmus ja ka kaotust kogunes võitnud Sami Pajarile (Toyota) 3.18,5, siis kõike arvesse võttes jäi Virves ralliga rahule.

Robert Virves
Robert Virves Foto: Madis Veltman

«Ralli jooksul ikka tahtsin kogu aeg rohkem ja paremini. Lõppude lõpuks tuleb aru anda, et nendes oludes puhtalt ära sõita, ilma suurte vigadeta ja rehvipurunemisteta, see pole kindlasti halb. Sain aimu, kus mida parandada ja mida paremini teha,» muljetas Virves Postimehele antud intervjuus.

Teoreetiliselt olnuks Virvesel võimalus võidelda neljanda koha eest, mis jäi lõpus poole minuti kaugusele, kuid ülemääraseid riske otsustati mitte võtta. «Meil polnud teist varianti, kui autoga ühes tükis lõpuni tulla.

Teadsin, et see ei saa lihtne üritus olema. Nii ammu ei ole selle asjaga tegelda saanud ja kindlasti polnud see kõige lihtsam ralli. Enamik rallist oli mulle ka uus. Liiga palju nuriseda ei saa. Oluline, et saaksin võimalikult kiiresti autoga sinapeale ja tahaks ikkagi üsna pea kiiremini sõita,» oli Virves lootusrikas.

Esimest korda MM-sarjas Škodaga kihutanud Virves kiitis sõiduvahendit ning loodab, et suudab sellega järelejäänud nelja nädalaga saada paremini tuttavaks. «Auto on kindlasti hea, selle taha kindlasti midagi jäänud ei ole. Sellel on potentsiaali kõvasti. Eks ma pean iseenda jaoks mingid asjad selgeks tegema ja läbi proovima,» põhjendas ta.

Enne juuni lõpus toimuvat Poola MM-rallit on plaanis võistluspaigas korraldada testimine, et autost veelgi rohkem välja pigistada. «Üritame teha vähe sisukama testi, kui ta oli Sardiinias. Et saaksime natuke rohkem sõita. Poolas on kiired teed ja see nõuab kiiret kohanemist. Peame sellega hakkama saama,» tõdes Virves.

Tänu headele toetajatele on Virvesel lisaks Sardiiniale plaan startida Poolas ja ka Rally Estonial, mis tänavu kuulub EM-sarja. Ei ole välistatud startimine veel mõnel MM-etapil, kuid selle nimel töö alles käib.

Tagasi üles