Djokovic tuli vigastusega võideldes ajaloolises matšis rongi alt välja

Copy
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: Meng Dingbo / Xinhua via ZUMA Press / Scanpix

Prantsusmaa lahtistel tennise meistrivõistlustel kulus maailma esireketil Novak Djokovicil kaheksandikfinaalis argentiinlase Francisco Cerundolo (ATP 27.) alistamiseks üle nelja ja poole tunni. Serblane sai sellega siiski hakkama 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3.

37-aastane Djokovic oli neljandas setis 2:4 kaotusseisus ning teda segas põlvevigastus, kuid ta suutis teist korda kolme päeva jooksul tulla välja 1:2 kaotusseisust. Neljanda ringi matš Cerundologa algas esmaspäeval kohaliku aja järgi umbes kell 16, veidi üle 36 tunni pärast seda, kui tema eelmine võistlus Lorenzo Musetti vastu lõppes pühapäeva hommikul kell 3.

Kuid Djokovicil jätkus vaimset ja füüsilist vastupidavust, et võita veel üks kurnav kohtumine, mis kestis neli tundi ja 39 minutit. «Kolm-neli korda olin selle matši kaotusest punkti kaugusel ja tänan vastast. Ta väärib nii kõva aplausi, see on kindel. Ma pole kindel, kuidas ma selle matši võitsin,» sõnas Djokovic.

See oli Djokovicile 370. võit suure slämmi turniiril, millega temast sai kogenum mängija tuuril, sest tõusis kõrgemale oma suurest rivaalist Roger Federerist, kel on 369 võitu.

Djokovici põlvevigastuse tõsidus pole veel teada, kuid pressikonverentsil avaldas ta ebakindlust, kas tal on võimalik turniiri jätkata. «Suure slämmi võistluste juures on hea see, et sul on päev vahepeal, mis muudab paranemisprotsessi tõhusamaks. Aga ma ei tea, mis tunne mul on homme või ülehomme, kui saan väljakule astuda ja mängida. Loodan, et saan, aga eks me näe,» ütles ta.

Just viiendas setis lõid sisse väga tugevad valud, kuid ta sai põletikuvastaseid ravimeid, mis võimaldasid peaaegu valutult mängida. «See on minu jaoks täiesti uus vigastus, nii et vaatame, kuidas on lood, kui põlv maha jahtub,» lisas serblane.

Djokovic läheb veerandfinaalis vastamisi seitsmenda asetusega norralase Casper Ruudiga (ATP 7.), kelle serblane alistas eelmisel aastal finaalis. Ruud võitis eile õhtul kolm ja pool tundi kestnud matšis 6:7 (6), 6:3, 4:6, 2:6 ameeriklase Taylor Fritzi (ATP 12.).

Tagasi üles