Baskoniat seostatakse Euroopa korvpalli legendiga

Copy
Vassilis Spanoulis
Vassilis Spanoulis Foto: DARKO VOJINOVIC / AP / Scanpix

Viimastel hooaegadel Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste tööandjaks olnud Vitoria-Gasteiz Baskonia järgmise hooaja peatreener on jätkuvalt lahtine. Viimase nimena on klubiga seostatud kreeklast Vassilis Spanoulist.

Kuna Baskimaa klubi otsustas, et oktoobris peatreeneriks hakanud Duško Ivanovićiga koostööd ei jätkata, on palju spekulatsioone tulevase juhendaja ümber.

Itaalia ajakirjandus paiskas eelmisel nädalal seoses Baskoniaga õhku Läti koondise ja Bologna Virtuse peatreeneri Luca Banchi nime. Virtus on nendest kuulujuttudest aga üllatunud ning neil pole plaani oma lootsist loobuda. Esile on kerkinud ka 45-aastane Jaka Lakovič, kes on alates 2022. aastast Gran Canaria peatreener ja võitis nendega EuroCupi.

Sportando teatel on aga Baskonia radarile kerkinud ka 2021. aastal mängijakarjääri lõpetanud Kreeka korvpallilegend Spanoulis. 41-aastane endine tagamängija alustas treenerikarjääriga täiskasvanute seas alles 2022. aastal, kuid on selle ajaga end kõvasti tõestanud.

Ta on praegu Kreeka klubi Peristeri peatreener ning on seal pälvinud kõvasti kiitust, sest pakutakse vaatemängulist ja meeskondlikku korvpalli. Kreeka kõrgliiga poolfinaalis jäädi äsja alla Piraeuse Olympiacosele. Mullusest alates on Spanoulis ka Kreeka koondise peatreener.

Spanoulisel on pikast mängijakarjäärist ette näidata kõvasti saavutusi. Ta on tulnud kolm korda Euroliiga võitjaks ning kuni lõppenud hooaja keskpaigani püsis tema nimel Euroliiga punktirekord, mille võttis enda nimele Mike James.

Tagasi üles