Artur Konontšuk jätkab tugevas Euroopa liigas

Copy
Artur Konontšuk
Artur Konontšuk Foto: ewe-baskets.de

Saksamaa korvpalli kõrgliigas kaasa lööv Oldenburg teatas, et käed löödi Eesti koondislase Artur Konontšukiga.

Eelmisel kuul 24. sünnipäeva tähistanud ääremängija liitus klubiga tänavu jaanuaris. Ta võitis kiiresti peatreener Pedro Callesi usalduse. 

«Konontšuk avaldas muljet hea lauavõitluse ja kõrge korvpalli IQga, mis aitasid tal tiimi mängusüsteemiga kiiresti kohaneda,» seisis tiimi pressiteates.

Meie mehe arvele jäi kümnes viimases liigamängus keskmiselt 9,9 punkti, 6,4 lauapalli ja 2,5 korvisöötu. «Ta võitis fännide südamed,» jätkus artikkel.

Konontšuk: «Olen väga rõõmus, et saan Oldenburgis jätkata. Meeskonnaga liitumisest on möödas vaid neli kuud, aga tunnen kogu organisatsiooniga tugevat sidet. Mind võeti hästi vastu. Oldenburg on piisavalt suur linn, kus on väga lojaalsed fännid.»

Calles: «Kui Artur jaanuaris saabus, pidi ta kiiresti hakkama saama juba kuid töös olnud protsessis. Ta sai sellega suurepäraselt hakkama. Artur on suure potentsiaaliga noormees. Ta toob palju energiat. Teeb õigeid asju, mis alati statistikas ei kajastu.»

Pärast hiilgavat 2022/23. hooaega teenis Konontšuk esimese profikarjääri välislepingu. Ta ei saanud aga Hispaania kõrgliigas Granada eest korralikku võimalust. Seejärel leidiski ta uue väljundi Saksamaalt.

Oldenburg lõpetas tänavu põhiturniiri üheksandana, ent kaotas siis play-in'i kohtumises Hamburgile ning jäi play-off'i ukse taha.

Värske leping sõlmiti üheks hooajaks.

Tagasi üles