Toyota esimees õnnitles Ott Tänakut

Copy
Akio Toyoda (keskel) täitis mullu Soome MM-rallil Toyota tiimipealiku ülesandeid, kui Jari-Matti Latvala otsustas Rally1-autoga võistelda.
Akio Toyoda (keskel) täitis mullu Soome MM-rallil Toyota tiimipealiku ülesandeid, kui Jari-Matti Latvala otsustas Rally1-autoga võistelda. Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing

Kuigi Toyota meeskonna jaoks osutus Sardiinia MM-etapp pettumuseks, sest Sébastien Ogier jäi viimasel katsel võiduta ja esikoha teenis Ott Tänak, siis edastas Toyota esimees Akio Toyoda eestlasele, kes on endine Toyota sõitja, õnnesoovid.

Peale võidust ilma jäämise oli Toyota jaoks pettumus pühapäevane üldine tempo, sest selle päeva arvestuses võtsid Hyundai sõitjad Thierry Neuville ja Tänak kaksikvõidu. Akio Toyoda väljendas usku oma meeskonda, kuigi Sardiinia võit libises taas konkurendi kätte.

«Sardiinias on teed uskumatult keerulised ja loob omad raskused nii meeskonnale kui ka autodele. Seal oleme võitnud vaid korra, kui Seb oli 2021. aasta hooajal esinumber. Seekord sõitsid Seb ja Vincent (kaardilugeja Landais – toim) raskes võistluses päris hästi, kuid võit libises viimastel meetritel käest,» rääkis Toyoda meeskonna pressiteenistuse vahendusel

Tänaku ja Ogier' vahe oli vaid 0,2 sekundit ning Toyoda sõnul vihkab nende meeskond kaotamist. Lõpuks saatis Toyoda veel ühe sõnumi Tänakule, kes võitis Toyota ridades 2019. aastal sõitjate MM-tiitli.

Viis aastat tagasi sai Tänak just Sardiinias tunda valusat pettumust, kui oli võidus kinni, kuid viimase katse roolivõimu rikke tõttu tuli leppida viienda kohaga. «Olin 2019. aastal Sardiinia rallil kohal ja vaatasin sinu esinemist. Toona kogesid suurt pettumust, kuid nüüd said selle eest väärt kompensatsiooni. Palju õnne, Ott,» ütles Toyoda.

Tagasi üles