Meedia: Isegi F2 meistritiitel ei aitaks Aronit F1-sarja

Copy
Paul Aron
Paul Aron Foto: James Gasperotti Photography

Esimest hooaega F2s sõitev Paul Aron juhib sarja, kuid isegi tiitlivõit ei aitaks teda kuninglikku F1-sarja, kirjutab portaal The Race.

F2-sarjas osaleb 22 sõitjat ning pärast viit etappi on Aron 80 punktiga sarja liider. Kuigi 20-aastane eestlane pole veel ühtegi sõitu võitnud, siis on talle edu toonud stabiilsus, sest ta on igal nädalavahetusel tõusnud poodiumile.

Hitechi meeskonnas sõitev Aron on pärast sarja liidriks kerkimist tõusnud meedia tähelepanu alla. Spekuleeritakse, millised võiksid olla tema võimalused pääseda F1-sarja. Kui Jüri Vips F2-sarjas sõitis, siis kuulus ta Red Bulli noorteprogammi, kus on loodud selged sammud, kuidas F1-sarja tõusta.

Aron oli kuni mulluseni Mercedese juuniortiimis, kuid on tänavu n-ö vabaagent ja pole seotud ühegi F1-meeskonnaga. The Race ennustab, et isegi kui Aronil õnnestuks oma debüüthooajal F2 meistriks tulla, siis kõige ihaldatumasse vormelisarja ta sõitma ei pääseks.

«Pole kaugeltki garanteeritud, et isegi see (tiitlivõit – toim) avaks talle tee F1-sarja. On selge stsenaarium, mille järgi Andrea Kimi Antonelli debüteerib 2025. aastal F1s ja ka tema Prema meeskonnakaaslane Oliver Bearman. Kuid ülejäänud F2 sõitjate puhul on see võimalus kaduvväike või sootuks lootusetu,» kirjutasid Valentin Khorounzhiy ja Josh Suttill oma artiklis.

Bearman sai oma F1 debüüdi teha juba hooaja teisel etapil Saudi Araabias, kui Ferrari sõitja Carlos Sainz pidi minema pimesooleoperatsioonile ning noor inglasest reservsõitja tema vormelisse hüppas.

Antonellit peetakse imelapseks, kes jättis F3-sarja vahele ja hüppas regionaalsest vormelisarjast kohe F2-sarja. Kuigi 17-aastane itaallane pole veel F2s poodiumile jõudnud, siis jutud Mercedese noorsõitja järgmiseks hooajaks F1-sarja tõusmisest ei taha vaibuda.

Aron on aga seni Bearmani ja Antonelli seljad F2-sarjas prügiseks teinud, kirjutab The Race. Portaal uuris Aronilt, mida ta ise sellest arvab. «Kõik, mida ma teha saan, on oma asja ajada. Ilmselgelt on Ollie ja Kimi väga andekad, nagu te ütlesite, ja neil on läinud suurepäraselt. Ma võistlen sel aastal nende vastu ja siiani on mul läinud väga hästi.

Lõppkokkuvõttes ei anna F1-le mõtlemine mulle mingit kasu, see lihtsalt lisab survet. Ma tõesti ei tea, mis F1 garaažides räägitakse ja ma ei tea, palju mulle seal tähelepanu pööratakse. Minu vend Ralf on minu mänedžer ja usun, et ta annab endast parimat, et seal läbirääkimisi pidada,» ütles Paul Aron The Race'ile.

F2-hooaeg jätkub natuke rohkem kui kahe nädala pärast kuuenda etapiga Barcelonas.

Tagasi üles