Profisuusataja hukkus koos tüdruksõbraga mäetippu vallutades (1)

Copy
Elisa Arlian ja Jean Daniel Pession.
Elisa Arlian ja Jean Daniel Pession. Foto: @jeandanielpession/Instagram

Profisuusataja Jean Daniel Pession ja tema tüdruksõber Elisa Arlian hukkusid Põhja-Itaalias traagilises mäeõnnetuses, kinnitas Itaalia talispordiliit.

Paarike kukkus Itaalias Aosta orus asuvast Zerbioni mäest ligi 700 meetri kõrguselt, teatas Itaalia rahvusringhääling (RAI). Lisati, et 28-aastane Pession ja 27-aastane Arlian, kes olid mõlemad suusainstruktorid, kukkusid kuristikku ning mattusid siis lume alla.

Pession ja Arlian olid varahommikul asunud ronima mäetippu, mida nad hästi tundsid. Kui nad õigel ajal tagasi koju ei jõudnud, helistasid pereliikmed häirekeskusesse ja algas päästeoperatsioon. RAI märkis, et ühest nende mobiiltelefonist tulnud signaal aitas päästjatel leida nende surnukehad mõni tund pärast kadumisest teatamist.

«Nad olid mäe tipust vaid sammu kaugusel, kui äkki reetis neid mägi, mida nad nii väga armastasid. Kui nad leiti, olid nad ikka veel kokku seotud nagu lõplikus embuses,» teatas RAI uudistekanal TG3.

Pession oli mäesuusataja ja tema meelisalaks oli sööstlaskumine. MK-etappidel sai ta parimal juhul Rootsis Idrefjällis 11. koha.

Tagasi üles