MM-etapil istub Toyota rooli kaks eestlast

Karl Mihkel Eller
Copy
Neli Eesti rallimeest 2022. aastal Rally Estonia pressikonverentil (vasakult): Gregor Jeets, Jaspar Vaher, Robert Virves ja Georg Linnamäe. Neist ainsana ei stardi Poola MM-rallil 17-aastane Vaher, kes teeb kaasa EM-sarjas.
Neli Eesti rallimeest 2022. aastal Rally Estonia pressikonverentil (vasakult): Gregor Jeets, Jaspar Vaher, Robert Virves ja Georg Linnamäe. Neist ainsana ei stardi Poola MM-rallil 17-aastane Vaher, kes teeb kaasa EM-sarjas. Foto: Eero Vabamägi

Sel nädalal avaldati juuni viimasel nädalavahetusel toimuva Poola MM-ralli osalejate nimekiri. Kokku on seal 44 rallipaari, neist neli tuleb Eestist. Esimest korda stardib WRC-sarjas Toyota Yaris Rally2-autoga Gregor Jeets.

Ott Tänak ja Martin Järveoja teevad Hyundai tehasemeeskonnas kaasa terve MM-sarja. Kokku on Rally1-autosid stardis üheksa, oma debüüdi teeb lätlane Martinš Sesks. Poolas saab WRC2 arvestuses kaasa elada kolmele Eesti rallisõitjale.

Nii nagu Sardiinias, on Poola kiiretel kruusateedel stardis Georg Linnamäe ja britist kaardilugeja James Morgan, oma tänavuse teise stardi teeb ka Robert Virves koos Aleks Leskiga. Esimeste istumise all on Toyota Yaris Rally2-auto, Virves ja Lesk sõidavad Škoda Fabia RS Rally2-autoga.

Škoda on Toyota vastu vahetanud Jeets, kellele loeb Poolaski kaarti Timo Taniel. Jeetsi jaoks tähistab Poola hooaja teist MM-etappi, talvises Rootsis saadi WRC2-klassis 11. koht.

WRC2 konkurents saab Poolas olema tihe, sest stardis on 23 autot. Teiste seas võidupretendendid Oliver Solberg (Škoda), Sami Pajari (Toyota), Nikola Grjazin (Citröen) ja Gus Greensmith (Škoda).

Sel aastal ilmavalgust näinud Yaris Rally2-autodega on stardis vaid eestlased ja soomlased. Lisaks Linnamäele ja Virvesele sõidavad Jaapani autofirma toodanguga Sardiinias WRC2 arvestuses võitnud Pajari ja eelmise etapi vahele jätnud Roope Korhonen.

Tagasi üles