Tennisemaailm saab uue valitseja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jannik Sinnerist saab 27. meestennisist, kes kerkinud maailma esireketiks.
Jannik Sinnerist saab 27. meestennisist, kes kerkinud maailma esireketiks. Foto: EPA / YOAN VALAT / SCANPIX

Olenemata Prantsusmaa lahtiste lõpplahendusest kerkib järgmisel nädalal uueks maailma esireketiks itaallane Jannik Sinner.

Viimastel aastatel maailma edetabelis üha jõulisemalt kõrgemale tõusnud Sinner kerkib pärast Prantsusmaa lahtisi maailma esireketiks. Tänaseks slämmiturniiril poolfinaali jõudnud itaallasel on kirjas edetabelis virtuaalselt 9525 punkti, milleni ei suuda järgnevatel päevadel ükski konkurent küündida. Sellega lõppeb praeguse esireketi Novak Djokovici 272 päeva kestnud valitsemisaeg.

Nõnda saab 22-aastasest Sinnerist läbi ajaloo 27. meestennisist, kes kerkinud maailma esireketiks. Lisaks sellele on ta esimene Itaalia tennisemängija nii meeste kui ka naiste hulgas, kes säärase saavutuseni jõudnud.

Sinneril on käsil karjääri säravaim hooaeg. Tänavuse aasta alguses õnnestus tal triumfeerida Austraalia lahtistel meistrivõistlustel. Tegemist oli tema esimese võiduga mõnel slämmiturniiril. Nüüd on ta ka üheks soosikuks Prantsusmaa lahtistel võidutsemiseks ning nõnda on endiselt võimalik püüda tänavuse aasta kuldset slämmi ehk võita kõik slämmiturniirid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles