FOTO Tänaku napp võit pandi olümpiakeelde

Copy
Ott Tänak (hüppamas) tähistab Sardiinia ralli võitu.
Ott Tänak (hüppamas) tähistab Sardiinia ralli võitu. Foto: Vincent Thuillier / Hyundai Motorsport / Vincent Thuillier

Ott Tänaku Sardiinia MM-rallil saadud napp 0,2-sekundiline võit Sébastien Ogier’ ees kütab ikka veel kirgi. WRC ametlik häälekandja pani eestlase võidu olümpiakeelde, kuid fännide arust ei näita see üliväikese edumaaga saadud triumfi täit tõde.

Enne viimase kiiruskatse starti ennustasid Tänaku võitu Sardiinia rallil vähesed. Tema kaotus Ogier’ile oli 6,2 sekundit, mida oli 7,1 km pikkuse katsega sisuliselt võimatu tagasi sõita. Ometi aeglustas Ogier kiirust rehvipurunemine ja see ulatas Tänakule abikäe.

0,2 sekundit tähistab WRC-ajaloo napima võidu kordamist, kui 2011. aastal võitis Ogier sama vahega Jordaania ralli Jari-Matti Latvala ees. WRC Instagramis jagatud fotol prooviti 0,2 sekundit aga panna n-ö olümpia terminitesse.

2008. aasta Pekingi suveolümpial jooksis 100 m maailmarekordi 9,69. Mäletatavasti oli Bolti ülekaal konkurentide ees mäekõrgune, teiseks tulnud Trinidadi ja Tobago jooksja Richard Thompson sai ajaks 6,89 ehk kaotas Boltile täpselt 0,2 sekundit. Olgu mainitud, et aasta hiljem viis Bolt maailmarekordi 9,58ni, mis on püsinud 15 aastat.

WRC postitus tekitas palju furoori ning mõned fännid mainisid foto all, et võrdlus olümpiafinaali ja WRC-ralli vahel on kohatu. «Ma arvan, et kõige hämmastavam asi on, et 0,2 sekundit vahet jäi pärast 300 km katsete läbimist,» kirjutas üks inimene.

Ta eksis küll faktiga, sest Sardiinia MM-etapp oli üks lühemaid WRC-etappe, mille pikkus oli 240 km, kuid sellest hoolimata oli kommentaatorite arvates 100 m jooksu ja 240 km vahede võrdlemine kohatu.

Tagasi üles