Soome tulevikulootus osaleb WRC-etapil Rally1-autoga

Copy
Sami Pajari võitis Sardiinia MM-rallil Toyota Yaris Rally2-autoga.
Sami Pajari võitis Sardiinia MM-rallil Toyota Yaris Rally2-autoga. Foto: Nikos Katikis / DPPI / Panoramic / IMAGO / Scanpix

Juuli keskel toimuval Läti MM-rallil teeb oma esimese stardi WRC-klassis 22-aastane soomlane Sami Pajari, kes osaleb võistlusel Toyota Yaris Rally1-autoga.

Pajari võitis äsja Sardiinia MM-etapi WRC2 arvestuses ning teda peetakse Soome tulevikulootuseks. 2021. aasta juunioride maailmameister saab Lätis teha oma debüüdi Rally1-autoga tänu WRC-promootori ja Toyota koostööle.

«Meil on hea meel toetada Sami Pajarit, kui ta astub selle olulise sammu oma rallikarjääris. WRC-promootor ja Toyota Gazoo Raincg on sügavalt pühendunud noortesse talentidesse investeerimisele ja Sami on kogu oma WRC-teekonna jooksul näidanud üles erakordset potentsiaali,» selgitas WRC promootori spordidirektor Peter Thul.

Sami Pajari
Sami Pajari Foto: Hannu Rainamo / Red Bull Content Pool

«Ma ei tea ausalt, kust alustada, kuid see tundub lihtsalt hämmastav. On omamoodi kergendus, sest see on midagi, mille nimel oleme aastaid töötanud. Ja see on tõesti ainulaadne asi (Rally1-auto debüüt – toim), mis juhtub kord elus ja oleme selle nimel alati töötanud,» kommenteeris Pajari, kelle kaardilugejaks on Enni Mälkönen.

Pajarist saab teine noor sõitja, kes pääseb MM-etapil starti Rally1-autoga tänu WRC-promootori toetusele. Poolas teeb oma debüüdi tugevaimas võistlusklassis lätlane Mārtiņš Sesks, kes sõidab Ford Puma Rally1-autoga. Mõistagi on 24-aastane lätlane Fordiga stardis ka kodusel MM-rallil.

Tagasi üles