Maailma halvim jalgpallikoondis on 138 mängu järjest võiduta

Elisabeth Siivelt
Copy
San Marino jalgpallikoondis.
San Marino jalgpallikoondis. Foto: ALBERTO LINGRIA

Jalgpalli EM-finaalturniiriks valmistuv Slovakkia alistas eile maavõistlusmängus 4:0 San Marino, kes jätkas oma nukrat seeriat.

Oma vutiajaloo 204 kohtumisest on San Marino võitnud ainult ühe. See juhtus sõprusmängus Liechtensteiniga 2004. aastal, mil vastaseid võideti 1:0. Pärast seda on võiduta oldud 138 mängus järjest. Kaotuste kõrval on tehtud üheksa viiki, sealhulgas 2014. aastal Eestiga.  

FIFA edetabelis paikneb San Marino viimasel ehk 210. kohal. Kõige kõrgemal on oldud 1993. aasta septembris, mil oldi 118.

San Marino koondis on ajaloo jooksul löönud ainult 13 väravat. Mängijatest on kõige resultatiivsem olnud kohalik legend Andy Selva, kelle arvel on kaheksa tabamust. Ülejäänud viis väravat jagunevad Filippo Berardi (3) ja Manuel Marani (2) vahel.

Olgu märgitud, et kehvade tulemuste tõttu kutsutakse San Marino poolehoidjaid brigaadiks, mis ei tunne kunagi rõõmu. 

Sealjuures pole San Marino suutnud kasu lõigata oma geograafilisest asukohast. Nimelt asutakse väga tugeva vutiriigi Itaalia sees ning teoorias võiks see ju tähendada, et nende mängijad saavad saapamaal kvaliteetse jalgpallihariduse, millega on võimalik oma kodumaad aidata.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles