Porzingis naasis ja Boston alustas finaali kindla võiduga Dallase üle

Copy
Kristaps Porzingis (palliga) ja Boston Celtics mängisid üle Luka Doncici ja Dallas Mavericksi.
Kristaps Porzingis (palliga) ja Boston Celtics mängisid üle Luka Doncici ja Dallas Mavericksi. Foto: David Butler II-USA TODAY Sports/Scanpix

Korvpalliliiga NBA esimeses finaalmängus alistas Boston Celtics Dallas Mavericksi 107:89, juhtides juba poolajavileks enam kui 20 punktiga. Meistrikarika saab nelja võiduga.

Celticsi lätlasest koljat Kristaps Porzingis oli enam kui kuu aega olnud vigastusega audis ning ta ei soovinud ennustada, kuidas keha finaalseeriaks valmis on. Aga oli. Vahetusest mängu sekkudes kogus ta 21 minutiga 20 punkti, 6 lauapalli ja 3 kulpi, andes edusse tõhusa panuse.

Vaata Porzingise tipphetki!

Bostoni meeskonna resultatiivseimaks kerkis 22 punktiga Jaylen Brown. Jayson Tatum lisas 16, Derrick White 15 silma. Vahe tehti sisse kiirelt, avapoolajal juhiti vahepeal koguni 29 punktiga.

«Sain kinnituse, et olen päris heas seisus. Mitte perfektne, aga saan mängida niimoodi, nagu mängisin ja anda oma panuse,» vahendas Porzingise sõnu ESPN.

Tatum meenutas, et kahe aasta taguses finaalis võideti samuti avamäng, ent lõpuks saadi tunda pika seeria karmust (2:4 Golden State Warriorsiga).

Võib lisada, et Dallas on tänavu alustanud kõiki play-off-seeriaid võõrsil ning esimestes ringides kaotati nii Los Angeles Clippersile kui ka Oklahoma City Thunderile esimene mäng.

Luka Doncic viskas küll 30 punkti, kuid ta piirdus seekord ainult 1 ja terve Dallase meeskond 9 korvisööduga! Varem Celticsis mänginud Kyrie Irving ei suutnud enamat 12 punktist.

«Sa kas kaotad või võidad. Keskendume järgmisele mängule,» lausus Doncic tüünelt.

Celtics tuli NBA meistriks viimati 2008., Mavericks 2011. aastal.

Tagasi üles