Kääbusega hädise viigi teinud Euroopa tippkoondise peatreener vilistati välja

Toimetas Ville Arike
Copy
Walesi koondise peatreener Rob Page.
Walesi koondise peatreener Rob Page. Foto: Action Images via Reuters / Paul Childs / Scanpix

Jalgpalli EMi lähenedes peetakse üle Euroopa palju sõprusmänge. 2016. aasta EMil poolfinaali jõudnud ja tunamullusele MMile pääsenud Wales leppis maailma edetabelis 203. kohal asuva Gibraltari vastu 0:0 viigiga ja vilistati oma fännide poolt välja.

Portugalis Algarves peetud mängu oli BBC hinnangul sõitnud kodumaalt vaatama umbes 900 waleslast. Koosseis oli noor, viis meest sai kirja koondisedebüüdi, aga see pole BBC hinnangul vabandus. Teisel poolajal toodi väljakule põhimehed Brennan Johnson, Kieffer Moore ja Daniel James, aga seegi ei aidanud. Fännide vilekoori sihtmärgiks oli eelkõige peatreener Rob Page. 

BBC nimetas tulemust häbiväärseks ja meenutas eelmisel aastal kodus saadud 2:4 kaotust Armeenialt, mis suuresti võttis Walesi koondiselt võimaluse püüda alagrupis otsepiletit EM-finaalturniirile. Tänu Rahvuste liiga A-liigas mängimisele saadi tänavu märtsis küll teine võimalus play-off'is ning seda alustatigi 4:1 võiduga Soome üle, ent seejärel mängiti Poolaga väravateta viiki, kaotati penaltiseerias ja EMi tuleb kõrvalt vaadata.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles