Spordimuuseumis saab näha Eesti koondise kapteni mängusärki ja võidumedalit

Toimetas Ville Arike
Copy
Jalgpallur Karol Metsa mängusärk Saksamaa klubis St. Pauli.
Jalgpallur Karol Metsa mängusärk Saksamaa klubis St. Pauli. Foto: Eesti spordi- ja olümpiamuuseum

Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumis saab alates tänasest näha särki, millega jalgpallikoondise kapten Karol Mets mängis St. Pauli ridades Saksamaa 2. Bundesliga's, samuti selle liiga võidumedalit.

Hiljuti koduklubi St. Pauliga Saksamaa esiliiga ehk 2. Bundesliga meistriks kroonitud Mets on spordimuuseumile väljapanemiseks andnud mitmeid riideesemeid, mida ta on kandnud klubihooaja jooksul. Samuti saab näha 2. Bundesliga hooaja 2023/24 võidumedalit – tõenäoliselt ainsat, mille Eesti väljakumängijad on võitnud Euroopa viie juhtiva jalgpallimaa kahes kõrgeimas liigasarjas läbi aegade, teatas spordimuuseum pressiteates.

Eksponeeritav valik keskendub Metsa muljetavaldavale hooajale St. Pauli meeskonna ridades ning rõhutab tema olulist panust meeskonna edusse. «Mets aitas oma hea mänguga klubi Bundesligasse tõsta ja on välja teeninud ka koha seal mängida. Ta oli lõppenud hooajal St. Pauli üks põhilisi mängumehi ning nüüd saab tema igapäevaste tegemiste ja pühendumise viljadega tutvuda eriti lähedalt,» ütles spordi- ja olümpiamuuseumi kuraator Rait Männik.

Värske peatreeneri Jürgen Henni käe all Eesti koondise kapteniks määratud Metsa spordivarustust saab ilma piletita näha Tartus asuva spordimuuseumi üldalal, suvistel lahtiolekuaegadel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles