Tänak ja Neuville tekitavad Hyundaile positiivseid probleeme

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak (vasakul) ja Thierry Neuville.
Ott Tänak (vasakul) ja Thierry Neuville. Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Autoralli MM-sarja tiitliheitlustest võib kujuneda Hyundai ässade Thierry Neuville'i ja Ott Tänaku duell.

Kuigi meie mees oli aasta alguses veidi hädas, muutusid kaalukausid kuuenda, Sardiinia etapi järel oluliselt võrdsemaks. Neuville on kokkuvõttes 122 punktiga liider, Tänak jääb maha 18 silmaga. Samal pulgal on ka Toyota esinumber Elfyn Evans, aga tema vorm pole viimasel ajal olnud eriti hea.

«Ilmselgelt on olukord tuline. Thierry ja Oti vahe on väike, oleme heas positsioonis. Aga peetud on alles kuus rallit, seitse ootab ees,» ütles Hyundai WRC programmi juht Christian Loriaux usutluses Belgia rahvusringhäälingule RTBF.

«Väga lihtne on teha valusalt kätte maksvat viga. Näiteks sõita laupäeval kuhugi otsa ning pühapäeval ei saa uuesti startida. Statistika näitab, et kellegagi see hooaja jooksul juhtub. Sellega võib kõvasti kaotada. Ott näitas, et kahe ralliga on võimalik suurde mängu tagasi saada. Samas võib kahe etapiga ka kõik kaotada.»

Nüüd ootavad ees väga kiired Poola, Läti ja Soome mõõduvõtud, kus Tänak võiks vähemalt teoorias olla Neuville'ist tugevam. Pole välistatud, et sügisele minnakse vastu enam-vähem võrdselt pulgalt.

«Kui Thierry ja Oti vahel veel tulisemaks läheb, on see ainult positiivne probleem. Pigem elan sellega kui probleemivabalt,» lõpetas Loriaux.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles