Millega tegeleb Rovanperä koos kaardilugejaga väljaspool rallirada?

Copy
Kalle Rovanperä (paremal) ja Jonne Halttunen.
Kalle Rovanperä (paremal) ja Jonne Halttunen. Foto: Eero Vabamägi/PM/Scanpix

Kalle Rovanperä on viimastel aastatel edu saatnud autoralli MM-sarjas, kuid nüüd on Soome staar alustanud uut äri.

Rovanperä ja kaardilugeja Jonne Halttunen teatasid sel nädalal sotsiaalmeedias, et saavad tulevikus Jyväskyläs asuva automüügifirma MPS Motorsi uuteks aktsionärideks.

MPS Motors on 2011. aastal asutatud autopood, mille eestvedaja Mika Sissonen jätkab ettevõtte põhiomanikuna.

«Olen kindel, et meid ootavad selle meeskonnaga ees head ajad ja toome ettevõttesse head autoteadmised,» ütles Rovanperä oma Instagrami postituses.

«Autod on minu suur kirg, seega on see teatud mõttes olnud mu pikaajaline unistus. Nende meestega pole päevad kunagi igavad,» kommenteeris Halttunen.

Kaks korda autoralli MM-tiitli võitnud Rovanperä on ettevõtjana veel suhteliselt kogenematu. Praegu on ta ka osanik Jyväskyläs asuvas Apex Invest Oy-s, mis tegeleb kinnisvaraäriga.

Halttunen on seevastu kogenud ettevõtja. Halttuneni ettevõte Hydromachin Oy on viimastel aastatel teinud stabiilseid tulemusi. 2021. aastal valiti kaardilugeja Muurame aasta nooreks ettevõtjaks, kus ta on siiani ettevõtte juhatuse esimees.

Tänavu sõidavad Rovanperä ja Halttunen autoralli MM-hooajast vaid osa. Järgmisel hooajal on kavas taas terve aasta võistelda Toyota tehasemeeskonnaga.

Tagasi üles