PM ROOMAS Hooaja tippmark tuli, kuid rõõmu see ei pakkunud. Nazarov: keha on lihtsalt ajast maas

Karl Juhkami
Copy
Staadioni tabloolt vastu vaadanud aeg polnud Karl Erik Nazarovi jaoks päris see.
Staadioni tabloolt vastu vaadanud aeg polnud Karl Erik Nazarovi jaoks päris see. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Eesti kiireim mees Karl Erik Nazarov suutis Roomas toimuval kergejõustiku EMil joosta tänavuse hooaja tippmargi, siis imet tal korda saata ei õnnestunud: tiitlivõistluste poolfinaali uks jäi ikkagi suletuks.

Jaanuarikuise väsimusmurru tõttu alles mais tõsisemalt treeningutega alustanud Nazarov läbis uimasest stardist hoolimata Rooma olümpiastaadioni sirge 10,49ga, kärpides hooaja tippmargist nõnda üheksa sajandikku.

«Pole midagi öelda, tegime Argoga (treener Argo Golbergiga – K.J.) kõik, mis saime, et joosta siin 10,3 midagi, aga pole veel sinna jõudnud,» kostis ta pärast võistlust nõutult.

Samas andis ta endale aru: «Ma ei ütlegi, et tulin siia 10,1 jooksma, kuid tahtsin kas või poolfinaali kohta saada. Ent [viimasena poolfinaali viinud] 10,35 olnuks seda jooksu vaadates suhteliselt suur amps. Tuleb endaga aus olla.»

Foto: European Athletics

Kuigi etteaste ei pakkunud talle aja mõttes rahulolu, leidus selles siiski positiivseid aspekte. «Võrreldes [mai lõpus toimunud] Jõhvi ja Pärnu jooksudega oli aktiivsust lõpuni. Seal oli 60-70 meetri peal jalg nii pehme, et vajusin läbi. Täna jooksin distantsi teist poolt enda kohta okeilt,» sõnas ta, kuid möönis, et isegi ideaalse stardiga jäänud edasipääs ja 10,35 täna püüdmatuks.

«Kui start õnnestunuks, siis jooksnuks äkki 10,45. See ei muuda kogupilti, mis on lihtsalt natukene aeglane. Kogu süsteem on lihtsalt ajast maas ega ole seal, kus peaks olema,» osutas ta vähesele sprinditreenitusele.

Karl Erik Nazarov jooksis Roomas siiski oma hooaja tippmargi.
Karl Erik Nazarov jooksis Roomas siiski oma hooaja tippmargi. Foto: Eero Vabamägi

Homse päeva kavatseb Nazarov veeta Rooma linna avastades, misjärel naaseb kodumaale treenima. Seejärel ootavad teda järgmisel nädalavahetusel ees Paavo Nurmi mängud ning veel üks võistlus Soomes, misjärel tulevad fookusesse juba juuni lõpus toimuvad Eesti meistrivõistlused.

«Eks hakkame nüüd nuputama, kuidas rohkem kätte saada. Loodetavasti suudan kolme nädala jooksul ennast paremale tasemele viia,» lõpetas jätkuvalt ka Pariisi olümpiast unistav Nazarov lootusrikkalt.

Märksõnad

Tagasi üles