Maardust pärit venelane rääkis, kuidas ta ei viitsinud Eesti nimel pingutada (6)

Copy
Jevgeni Harin siirdus 2018. aastal FCI Levadiast Venemaa kõrgliigaklubisse Groznõi Ahmat.
Jevgeni Harin siirdus 2018. aastal FCI Levadiast Venemaa kõrgliigaklubisse Groznõi Ahmat. Foto: Tairo Lutter

Jevgeni Harin on sündinud Eestis ning mängis aastaid siinses kõrgliigas, kuid juba ammu on ta pilgu pööranud agressorriigi suunas.

Miks pole jalgpalluril Eesti kodakondsust? «Mu vanematel oli algselt Vene pass. Et mina saaks Eesti passi, pidin läbima kodakondsuseksami. Ma ei viitsinud sellega vaeva näha ja sain 18-aastaselt Vene passi,» rääkis Harin Vene väljaandele Matš!.

2016. aastani halli passi omanud Harin otsustas Eesti kodakondsuse taotlemise asemel Vene passi kasuks ning siirdus 2018. aastal Levadiast Venemaa kõrgliigaklubi Groznõi Ahmati ridadesse. Maardus sündinud Harin on sealjuures Eesti koondislase Dmitri Kruglovi poolvend.

Harini sõnul oli tal võimalus mängida Eesti rahvusmeeskonnas. Siinses jalgpalli kõrgliigas esindas ta nii Tallinna Levadiat kui ka Tallinna Infonetti. «Eesti koondise teine või kolmas treener tuli ja küsis, kas ma tahan Eesti rahvuskoondise eest mängida. Küsisin, kas nad saavad mind dokumentide osas aidata. Mulle öeldi, et ma pean kõik ise tegema.»

Sellega ei viitsinud aga mees tegeleda.

Harini vanemad elavad Eestis ning kord aastas käib ta nende juures puhkusel. Praegu mängib mees siiani agressorriigi kõrgliigaklubis Groznõi Ahmat. Mullu sai Harin ka esimese kohtumise Venemaa jalgpalli koondise eest kirja.

Tagasi üles