VIDEO Inglismaa koondis sai šokk-kaotuse

Copy
Inglismaa jalgpalli rahvusmeeskond.
Inglismaa jalgpalli rahvusmeeskond. Foto: Scanpix / REUTERS / Andrew Boyers

Jalgpalli EMiks valmistuv Inglismaa koondis jäi maavõistlusmängus alla 0:1 Islandile.

Londonis Wembley staadionil peetud kohtumises sahistas väravavõrku 12. minutil Islandi ääreründaja Jon Dagur Thorsteinsson. See jäi ka mängu ainsaks tabamuseks. 

Inglismaal oli küll mitu head võimalust, kuid väravani siiski ei jõutud. Koondise peatreener Gareth Southgate märkis, et oli meeskonna esituses pettunud. «Samas peame jääma rahulikuks, sest teame, mida peame parandama ja mille kallal veel tööd tegema,» lisas ta.

FIFA maailma edetabelis paikneb Island alles 72. kohal ning tervest koondisest vaid neli jalgpallurit mängivad Euroopa viies kõige tugevamas liigas.

EMil kuulub Inglismaa C-alagruppi. Avakohtumises minnakse järgmisel pühapäeval vastamisi Serbiaga. Samas alagrupis on veel Taani ja Sloveenia.

Saksamaa alistas 2:1 Kreeka. Kuigi Georgios Masouras viis külalised esimesel poolajal juhtima, siis 56. minutil viigistas Londoni Arsenalis leiba teeniv Kai Havertz seisu ja võiduvärava lõi lõpuminutitel Birghtoni poolkaitsja Pascal Gross.

Maavõistlusmängu pidasid ka Soome ja Šotimaa, kes juhtis kodus Arttu Hoskoneni omaväravast ja Lawrence Shanklandi tabamusest 2:0. Põhjanaabrid suutsid seisu ikkagi viigistada. Esmalt skooris Benjamin Källman. Mängu lõpuminutitel näitas külma närvi Oliver Antman, kui ta 85. minutil penalti realiseeris.

Võõrustaja Saksamaa ja Šotimaa kuuluvad mõlemad A-alagruppi ja lähevad vastamisi EMi avamängus järgmisel reedel, 14. juulil.

Tagasi üles