BLOGI JA GALERII Eesti lõi kaotusseisu jäämise järel neli väravat ja alistas Fääri saared 4:1 (1)

Copy

Eesti jalgpallikoondis pidas esimese mängu uue peatreeneri Jürgen Henni käe all ning sai Lillekülas peetud Balti turniiri poolfinaalis Fääri saarte vastu 0:1 kaotusseisu jäämise järel 4:1 võidu. Postimees tegi mängust otseblogi.

Enne mängu:

Eesti pidas eelmise mängu teisipäeval Luzernis Šveitsiga veel šveitslase Thomas Häberli juhtimisel, vastu tuli võtta 0:4 kaotus. Henn oli viimasel poolel aastal Häberli tiimis abitreener. Tolle mängu koosseisuga võrreldes muutub nii palju, et enam ei esinda koondist Konstantin Vassiljev ning uue mängijana on kaasatud 16-aastane Patrik Kristal.

Henn on mängueelsetes intervjuudes öelnud, et hakkab kohe sisse viima oma käekirja ning esialgu võivad tulemused selle tõttu kannatada. Ühtlasi ta rõhutas, et ka tulemused on tähtsad ning Balti turniiri eesmärgiks on esikoha võitmine. Viimati suudeti seda 2021. aastal, üsna Häberli ametiaja alguses.

Eesti pole võita suutnud viimases 14 mängus Fäärid tegid 2022. aastal väga hea Rahvuste liiga turniiri (C-liigas saadi 6 mängust 8 punkti, sh alistati Türgi ja Leedu, ent pärast seda oldi tosin mängu võiduta. Tänavuse EMi valiksarjas saadi kaks viiki (Moldova ja Albaaniaga) ning kuus kaotust. Tänavu märtsis peetud sõprusmängudes alistati Liechtenstein 4:0 ja kaotati Taanile 0:2.

Eesti ja Fääri saared on omavahel varem kohtuud seitsmel korral, Eesti saldoks on 4 võitu, 1 viik ja 2 kaotust. Viimati oldi vastamisi 2012. aasta EM-valiksarjas, mil kodus võitsime 2:1, võõrsil aga kaotasime 0:2.

Balti turniiri teises mängus kohtuvad Liepajas Läti ja Leedu. Poolfinaalide võitjad mängivad teisipäeval esimesele, kaotajad kolmandale kohale.

Tagasi üles