VIDEO Maailmameistrit hakati selle klipi pärast kutsuma Miki-Hiireks

Copy
Femke Bol on käimasoleval EMil Roomas võitnud juba ühe medali.
Femke Bol on käimasoleval EMil Roomas võitnud juba ühe medali. Foto: GREGORIO BORGIA/AP / SCANPIX

Kergejõustiku maailmameister Femke Bol püstitas tänavu Glasgow sise-MMil 400 m maailmarekordi ja sai kaela kuldmedali. Järgnenud intervjuus oli naine nii kurnatud, et tema hääl oli muutunud väga kõrgeks. Internetis tembeldati ta kohe Miki-Hiire häälega jooksjaks, mis polnud naise enda arvates just eriline kompliment.

Märtsis toimunud sise-MMil jooksis Bol maailmarekordiks 49,17 ning vahetult pärast jooksu BBC-le antud intervjuus kõlas tema hääl tõesti naljakalt. «Fännid jäid pärast Femke Boli intervjuud mõtlema, kas Miki-Hiir purustas just maailmarekordi,» kirjeldati Xis avaldatud videot, mida on vaadatud üle poole miljoni korra.

Nüüd, vahetult enne Roomas alanud EMi, ütles 24-aastane hollandlanna, et ega see suurem asi kompliment polnud, kui teda koomiksikangelasega võrreldi. «Ma vist poleks saanud sellest ilma jääda. Ega see eriline tänuavaldus pole, aga nii on nagu on. Selline ma olen,» kommenteeris Bol viraalseks muutunud videot Expressenile.

Bol tõdes, et vahetult pärast võistlust muutub tema hääl tõesti päris palju. «Rääkige minuga pärast võistlust ja te kuulete, et mu hääl on palju valjem! See juhtub alati, kui olen hingetu ja kui ma olen õnnelik, siis see tõuseb veelgi. Nii et pärast maailmarekordit olin korraga õnnelik ja väsinud,» lisas naine.

Naljaga pooleks ütles Bol, et kui kunagi vajadus peaks tekkima, siis võiks ta Disney klassikalisele tegelaskujule ju oma hääle anda. «Võib-olla olen leidnud karjääri pärast kergejõustikku,» naljatles ta.

Tänavu on Bol Roomas juba ühe medali võitnud, kui tuli Hollandi segavõistkonnaga pronksile 4 x 400 m jooksus. Bol võitis mullu Budapesti MMil kaks kulda, ühe individuaalse 400 meetris ja teise 4 x 400 meetris koos Hollandi naiskonnaga. Aasta varem Eugene'is sai ta kaela kaks hõbemedalit, 2021. aastal Tokyo olümpial tuli ta ameeriklannade Sydney McLaughlini ja Dalilah Muhammadi järel pronksile.

Tagasi üles