WRC tiim võib järgmisel MM-etapil jõuda uskumatu tähiseni

Postimees Sport
Copy
Adrien Fourmaux Sardiinia MM-etapil.
Adrien Fourmaux Sardiinia MM-etapil. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

WRC-sarja ajaloos pole ükski meeskond suutnud 300 MM-rallil järjest tulla punktikohale, kuid on ülimalt suur tõenäosus, et juuni lõpus toimuva Poola ralliga võib see muutuda. M-Sport Fordi meeskond on sellest vaid ühe võidu kaugusel.

Ford on WRC-sarjas kihutanud juba 1980ndatest, kuid Inglismaal baseeruva M-Spordi meeskonnaga alustati koostööd 1997. aastal. Käimasolev meeskondlike punktide kogumise seeria sai alguse 2002. aasta Monte Carlo ralliga, kui toonased sõitjad Carlos Sainz ja Colin McRae saavutasid kolmanda ja neljanda koha.

2020. aasta Monte Carlo ralli tähistas toona M-Spordi nime kandnud meeskonna jaoks, mida küll tänase päevani toetab Ford, 250. MM-rallit, kus nad on järjest meeskondlikke punkte kogunud.

Viimase 22 aasta jooksul on M-Sport Fordil ette näidata kolm meeskondlikku MM-tiitlit, kaks individuaalset MM-tiitlit ja 53 etapivõitu. Rekordile on kaasa aidanud ka Markko Märtin ja Ott Tänak, kes mõlemad on Inglismaa meeskonna ridades kihutanud.

Poolas on vaja M-Spordil lihtsalt loota, et vähemalt üks nende sõitjatest, Adrien Fourmaux või Grégoire Munster suudaks pühapäeva viimase katse finišisse jõuda. Kuna meeskondlike punktide kogumiseks ei pea sõitja lõpetama ilmtingimata üldarvestuse esikümnes, vaid piisab meeskondlike punkte koguvate rallipaaride arvestuses kümne parema sekka pääsemisest.

Kuigi M-Sport on Poola rallil esindatud kolme autoga, lisaks Fourmaux'ile ja Munsterile teeb oma debüüdi Rally1-auto roolis ka lätlane Martinš Sesks, siis tema meeskondlike punkte koguda ei saa, sest võistleb Ford Puma Rally1-autoga, mis sellesse arvestusse ei kuulu, kuna tema autole pole paigaldatud hübriidajamit.

Tulles käimasoleva hooaja juurde, siis M-Sport on tänu Fourmaux'ile suutnud teenida kaks poodiumikohta, kuid viimased kolm etappi pole neile suurt edu toonud. «Saime kaks autot taas finišisse ja oleme vaid ühe sõidu kaugusel 300. järjestikusest meeskondlikust punktisõidust MM-sarjas. Oleks suurepärane, kui saaksime seda teha Poolas,» tõdes tiimipealik Rich Millener portaalile rallit.fi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles