Pärnu surmaõnnetuse taustal: motohooaeg on ka mujal Baltikumis alanud traagiliselt

Copy
Šarūnas Pladas
Šarūnas Pladas Foto: LMSF

Eelmisel laupäeval toimus Pärnu külje all Porsche ringil enne Balti meistrivõistluste etappi treeningul traagiline õnnetus, milles hukkus Läti motosportlane Juris Apinis. Kurb tõsiasi on, et tegelikult on motohooaeg ka mujal Baltikumis alanud traagiliste õnnetustega.

Kolmapäeval teatas Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon (EMF), et Pärnu lähedal Audru ringrajal treeningpäeval toimunud surmaga lõppenud õnnetuse põhjustas mitu halbade asjaolude kokkulangemist. Politsei teatel oli tegemist õnnetusjuhtumiga ning menetlust ei alustatud.

Hukkunud Apinis pidi osalema Superstock 600 klassi arvestuses, kuid Baltikumi motohooaeg algas traagiliselt juba mais. Leedus Kačerginės asuval Nemuno ringil sai nädala jooksul avariides raskelt vigastada kaks sõitjat.

Šarūnas Pladas
Šarūnas Pladas Foto: LMSF

Mai alguses tegi Nemuno rajal treeningsõitu ülikogenud Leedu motoringrajasõitja Šarūnas Pladas. 45-aastane leedulane on mitmekordne riigi meister ja osalenud edukalt ka välissarjades.

Nemuno ringraja näol pole tegemist nii kõrgete ohutusstandarditele vastava rajaga nagu Audru ring. Pladas testinud rajal oma uut mootorratast, kuid Euolose kurvis, millele sõitjad lähenevad 200 km/h kiirusega, oli ta sõiduvahendi üle kaotanud kontrolli ja kukkunud. Ta põrutas suurel kiirusel vastu rajapiirdeid.

Pladas toimetati sündmuskohalt haiglasse, kuid on senimaani koomas ja tema tervise kohta pole viimasel ajal avaldatud ametlikku infot. Kinnitamata andmetel on temalt amputeeritud jäsemeid.

Kuigi ringrajal tehti turvalisuse parandamiseks muudatusi, siis nädal hiljem juhtus samal rajal teine ränk avarii. Harrastussportlane sattus avariisse ning murdis selle tagajärjel mitmest kohast selgroo.

Motoringraja Balti meistrivõistlused pidid algama juuni esimesel nädalavahetusel Pärnus, kuid teine etapp on kavas juuli alguses Riias Biķerniekis.

Märksõnad

Tagasi üles