Kohtunike eksimus põhjustas EMil meelehärmi

Tõnis Grepp
, Reporter
Copy
Vanessa Kamga
Vanessa Kamga Foto: Scanpix/IMAGO/Beautiful Sports

Kergejõustiku Euroopa meistrivõistlustel oli kahetsusväärne juhtum, kus naiste kettaheitevõistlusel jäi kohtunike vea tõttu rootslanna ilma oma isiklikust rekordist.

Vanessa Kamga heitis võistluse kolmandas voorus 61.68, millega ta platseerus seitsmendale kohale ning sai kolm lisakatset. Neljandal üritusel püstitas rootslanna isikliku tippmargi 62.71, millega ta teenis viienda koha. Sellest jäi Kamga ilma, kuna Prantsusmaa esitas võistluse ajal protesti, kuid rootslasi võistluse korraldajad ei teavitatud sellest võistluse ajal. Täna hommikul rahuldati protest . Selgus, et Kamga kolmas heide oli mõõdetud pikemaks, kui see tegelikult oli.

«Kolmandas voorus tõsteti heite järel esmalt punane lipp, mistõttu tulemust mõõtnud kohtuniku pilk polnud viimase hetkeni kettal. Siis tõusis aga roheline lipp ning videolt on näha, et kohtunik pani mõõteriista valesse kohta,» rääkis Kajsa Berqvist Rootsi kergejõustikuliidust väljaandele Aftonbladet.

Protesti tõttu tunnistati aga kehtetuks Kamga kolm lisakatset. Seetõttu langes rootslanna üheksandale kohale. Berqvisti sõnul on kogu farss võistluse korraldajate süü ning sellist eksimust ei tohiks juhtuda.

Kamga oli naiste kettaheites lõpuks üheksas. Euroopa meistriks kuulutati horvaatlanna Sandra Elkasevic (67.04).

Tagasi üles