Alcaraz võitis viiesetilises trilleris esmakordselt Prantsusmaa lahtised

Tõnis Grepp
, Reporter
Copy
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz Foto: Scanpix/AFP

Täna peetud Prantsusmaa lahtiste meeste üksikmängu finaalis alistas hispaanlane Carlos Alcaraz (ATP 3.) viiesetilises mängus (6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2) sakslase Alexander Zverevi (ATP 4.).

Esimeses setis kaotas Zverev oma viiest pallingugeimist kolm. Teine sett kuulus aga maailma neljandale reketile, kes 2:2 seisult võitis järjest neli geimi. Kolmandas jäi ta 2:5 taha, kuid tuli keerulisest olukorrast 7:5 võiduga välja.

Neljandas geimis võttis initsiatiivi taas hispaanlane. Kahes viimases setis pani paremuse maksma siiski Alcaraz. 21-aastane tennisist loovutas kahes järgmises setis kokku Zverevile vaid kolm geimi ning ta krooniti pärast 4 tundi ja 20 minutit kestnud finaali võitmist Prantsusmaa lahtiste võitjaks. 

Eelmine kuu 21-aastaseks saanud noormees on nüüd noorim, kes on suure slämmi võitnud kolmel erineval pinnasel: kõva-, muru- ja saviliivaväljakul. Esimest korda triumfeeris ta tunamullu USA lahtistel ja teist korda mullu Wimbledonis.

Saviliivaväljakul mängis Alcaraz üles kasvades ka oma kodulinnas Murcias ja Prantsusmaa lahtised oli võistlus, mille võitmisest ta unistas.

Tokyo olümpiavõitja Zverev jahib endiselt esimest suure slämmi võitu. Esimese kaotuse finaalis sa ta 2020. aastal USA lahtistel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles