Agressorriigi jalgpallur ei saa tippklubiga liituda, sest tal on keelatud kodumaalt lahkuda

Tõnis Grepp
, Reporter
Copy
Matvei Safonov
Matvei Safonov Foto: Scanpix/IMAGO/SNA

Venemaa jalgpallikoondise väravavaht Matvei Safonov oli juba ühe jalaga Pariisi Saint-Germainis, kuid siirdumine Prantsusmaale on nüüd suure küsimärgi all.

Pärast Venemaa ja Valgevene täiemahulist sõjalist sissetungi Ukrainasse visati mõlema riigi esinduskoondised ja klubid eurosarjadest välja, kuid agressorriigi jalgpallurid saavad siiani individuaalselt klubikarjääri teha teistes Euroopa riikides.

Safonov oli justkui Paris Saint-Germaini siirdumas ning isegi jõudis läbida meditsiinilise kontrolli. Nüüdseks on tal aga keelatud riigist lahkuda, sest tal on kodumaal elatusvõlad, mis on teadaolevalt umbes 60 miljonit rubla ehk praeguse kursi järgi umbes 620 000 eurot. Mees pole raha maksnud oma eksabikaasale, kellega mängija käib kohut ühise tütre hooldusõiguse eest. Eksabikaasa advokaat kinnitas, et Safonovile on esialgu määratud riigist lahkumise keeld.

Safonov esindab koduliigas Krasnodari ja on Vene rahvuskoondise esiväravavaht. Ta reisis küll sel nädalal Valgevenesse, kus kaks agressorriigi koondised omavahel sõprusmängu pidasid, aga kodumaale naastes ta riigist praegu lahkuda ei tohi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles