Verstappen näitas Kanadas võimu, Ferrari ebaõnnestus totaalselt

Copy
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: Scanpix/EPA

Vormel 1 hooaja üheksas etapp peeti Kanadas, kus sel hooajal juba kuuendat korda triumfeeris valitsev maailmameister Max Verstappen.

Võistluse eel sadas Montrealis korralikult vihma ning sõidu alguseks oli rada läbimärg. Liidrina alustas George Russell, kuid kaotas esikoha McLareni juhile Lando Norrisele, kellele sai saatuslikuks pärast turvaauto rajal käimist boksiskäiguga hilinemine ja see andis liidrikoha Verstappenile. Sealt edasi juhtis sõitu valitsev maailmameister lõpuni välja. Teise sai Norris ning kolmanda koha pälvis Russell.

Esikolmikule järgnesid Lewis Hamilton, Oscar Piastri ja Fernando Alonso. Eriti kehva võistluse tegi Ferrari, sest Charles Leclerc ning Carlos Sainz finišisse ei jõudnuki. Leclerc katkestas tehniliste probleemide tõttu, Sainzil oli kokkupõrge Alexander Alboniga, mille järgselt lõppes mõlema mehe sõit. Veel katkestasid Sergio Perez ning Logan Sargeant.

Video Sainzi ja Alboni kokkupõrkest:

MM-sarja liider on Verstappen, kellel on koos 194 punkti. Temale järgnevad Leclerc 138, Norris 131 ja Sainz 108 silmaga.

Tagasi üles