Carlos Alcaraz andis pärast turniirivõitu huvitava lubaduse

Copy
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz Foto: Bertrand Guay / AFP / Scanpix

Carlos Alcarazi esimese French Openi finaali eel ilmus taas foto 12-aastasest hispaanlasest, kes istus Eiffeli torni ees ja jälgis turniiri suurelt ekraanilt.

Nüüd plaanib Alcaraz endale maamärgi tätoveeringut, mis tuletaks püsivalt meelde turniiri võitu, mida ta lapsepõlves armastas.

21-aastane hispaanlane võitis pühapäeval suure slämmi tiitli, kui oli viiesetilises mängus üle sakslasest Alexander Zverevist.

«See tuleb vasakule pahkluule – Eiffeli torn ja tänane kuupäev,» ütles Alcaraz. «Ma pean leidma aja, aga ma teen seda kindlasti,» lisas ta. 

Põnevus noore Alcarazi naeratuses, kui ta koos lapsepõlvetreeneri Carlos Santosega Champ-de-Marsi murul istus, näitas, mida seal olemine tema jaoks tähendab.

Alcaraz kasvas üles saviväljakutel mängides ja joostes koolist koju Roland Garrosi turniiri vaatama.

«Suure slämmi võitmine on alati eriline, kuid siin Roland Garrosil, teades kõiki siin võitnud Hispaania mängijaid, on minu nime lisandumine sellesse nimekirja uskumatu,» sõnas Alcaraz.

«Unistasin siin olla olla juba sellest ajast, kui hakkasin tennist mängima ja olin viie-kuueaastane.»

Möödunud aastal oli Alcaraz poolfinaalis pinges, sest ta oli vastase, võrratu Novak Djokovici ees aukartust täis. Närvilisus tuli tal tänavu taas ületada uue maailma esireketi Jannik Sinneri vastu poolfinaalis.

Tiitlimatšis Zvereviga nägi ta samuti närviline ja ebaveenev välja. Kuid Alcaraz demonstreeris «cabeza, corazon, cojones» – tema vanaisa antud kuulsat nõuannet näidata rasketel hetkedel pead, südant ja julgust.

«Huvitav on see, et me kõik arvasime, et ta võidab Prantsusmaa lahtised,» ütles Briti endine esireket Greg Rusedski BBC Sportile. «Eelmisel aastal Djokovici vastu läks ta krampi ja närvi. See juhtus ka Sinneri vastu.»

«Tundus, et tema saatus on see turniir võita ja nüüd on ta leidnud viisi selle võitmiseks, piiriks on taevas.»

Tagasi üles