Norra suusaliidu rahaline seis on nukker

Copy
Norra suusatajad.
Norra suusatajad. Foto: IMAGO/Vesa Moilanen/IMAGO/Lehtikuva/Scanpix

Norra rahvusringhääling NRK sai kätte dokumendi, mille kohaselt on Norra suusaliit pankroti äärel.

NRK andmetel teenis Norra suusaliit eelmisel eelarveaastal 10,9 miljonit Norra krooni ehk umbes 940 000 eurot kahjumit. Ametiühingu omakapital oli 2023. aasta lõpus 52,4 miljonit Norra krooni. Veel 2007. aastal oli see 167 miljonit.

Ametiühing oli algselt eelarvesse pannud 9,2 miljoni Norra krooni suuruse ülejäägi, et parandada selle aasta finantsolukorda. Mais oli summa langenud 2,1 miljonile.

Eelarves on ebakindlat tulu 10,9 miljonit Norra krooni ehk ligi miljon eurot. Maksevõimeprognoos näitab, et kui ebakindel tulu ei realiseeru, on Norra Suusaliidu pangasaldo 2024. aasta detsembris negatiivne, seisab NRK loos.

Suusaliidu juhatuse liige Kristin Gjertsen maalib tumeda tulevikupildi. «Sellises olukorras tuleb kindlasti prioriteediks seada ümberstruktureerimine, et tegevust jätkata. Praegust olukorda mittearvestava uue strateegia esitamine ja vastuvõtmine näitab, et kriisist ei saada aru,» ütles Gjertsen dokumendi kohaselt.

Spordiliidu peasekretär Arne Baumann kirjeldas olukorda tõsise ja nõudlikuna. «Olukord on kriitiline, kui ei võeta vastu meetmeid kasumi ja likviidsuse tagamiseks. Selle nimetamine pankrotiohuks on vale,» ütles ta.

NRK ütles juba varem, et kui uut partnerit ei leita, peab alaliit eelarvet kärpima.

Tagasi üles