Tänak näitas Soome testil hirmuäratavat kiirust

Elisabeth Siivelt
Copy
Ott Tänak Hyundai i20 N Rally1 Hybrid roolis.
Ott Tänak Hyundai i20 N Rally1 Hybrid roolis. Foto: MIGUEL RIOPA / AFP / Scanpix

Nädalavahetusel testis Hyundai oma rivaalist meeskonna Toyota lähedal Kesk-Soomes. Laupäeval oli roolis Andreas Mikkelsen ning pühapäeval testis Hyundai i20 N Rally1 autot Ott Tänak, vahendab rallit.fi.

Hyundail on juba paar aastat olnud oma testiala Jämsä lähedal. Kiired rallid olid meeskonnale pikka aega komistuskiviks, kuid juba eelmisel aastal oli näha, et edasi on astunud oluline samm.

Eelmisel suvel saavutas Thierry Neuville nii Eestis kui ka Soomes kiire tempoga kruusavõistlustel teise koha.

Ralliportaali andmetel oli testil näha Tänaku suurepärast kiirust. See on hirmutav sõnum viimastel aastatel kiiretel kruusarallidel domineerinud Toyotale. Konkurendid on suure surve all, et järgmistel rallidel jõuda järele Hyundaile, kes praegu juhib tootjate arvestuses.

Autoralli MM-sarjas algab nüüd kolme kiire kruusaralli periood. Juuni lõpus võisteldakse Poolas, juuli keskpaigas Lätis ja augusti alguses Soomes.

Tänak on suviste kruusavõistluste üks suurimaid favoriite. Ralliäss on viimastel võistlustel olnud suures heitluses, kui mai alguses oldi Portugalis teine ning juuni alguses võeti Sardiinias võit.

Tänak on oma suurepäraste esitustega kindlalt astunud võitlusesse tänavuse meistritiitli nimel. Ta jagab MM-sarjas teist kohta Toyota sõitja Elfyn Evansiga – liidrist Neuville'ist jääb duo maha 18 punktiga.

Tagasi üles