VIDEO Eesti võidusõitja sattus ahelavariisse, Rovanperä jäi debüüdil poodiumilt välja

Copy

Möödunud nädalavahetusel sõideti Hollandi moonipõldude keskel asuval Zandvoorti rajal tasavägise Porsche Carrera Cup Benelux sarja hooaja teine etapp. Stardis oli nii EST1 Racing sõitja Alex Reimann, oma debüüdi Porsche sarjas tegi WRC sarjast tuntud Kalle Rovanperä.

Eestlase eesmärk oli Rookie'de arvestuses jääda esikolmikusse. Paraku veel enne kui võistlejaterivi oli starditulede kustudes jõudnud söösta avakurvi, leidis aset ahelkokkupõrge, kust Reimanni suunas pääses lendu konkurendi ratas, mis tabas otse tema Porsche kapotti, vahendab EST1 Racing pressiteates.

Intsident nõudis EST1 Racing tiimilt nii visadust kui kavalust, et masin uuesti töökorda saada. Mõneti proosaliselt kasutati ühe ratta poolt mõlkilikus löödud kapoti tagasi sirgeks painutamisel teist ratast.

Õnnetuse tõttu jäi Reimannile saagiks üldarvestuses 14. koht.

Halvemini läks teisel stardis olnud eestlasel Thomas Kangrol (Porsche Estonia tiim), kes oligi sunnitud esimese sõidu katkestama. 

Teises sõidus läksid asjad juba ülesmäge. Reimann võitles välja üldarvestuses 10. koha, mis tähendas 5. kohta Rookie' arvestus.

Alex Reimann ütles pärast võistlust, et ta on rahul edusammudega, mida on see nädalavahetus teinud. 

Samal ajal kui eestlased trotsisid ebaõnne, sai valitsev autoralli maailmameister Rovanperä  oma ringraja debüüdil kirja esimeses sõidus suurepärase neljanda ja teises viienda koha.

Pärast võistlust sõnas Rovenperä, et jäi võistlusega rahule. Ta lisas, et tal oli algul probleeme auto ja kiirusega ja see pani teda kohti kaotama. Rovanperä on kindel, et need kogemused tulevad talle kasuks ka WRC sarjas.

Reimanni jaoks kuluvad aga Zandvoortist kogutud väärtuslikud õppetunnid kindlasti marjaks ära oma eesmärgil saada Rookie' arvestuses sarja esikolmikusse.

Reimanni Järgmine võistlus toimub juba vähem kui kuu aja pärast, kui 5.-7. juulil sõidetakse legendaarsel Imola rajal ELMS (Euroopa Le Mansi sari) sarja nädalavahetuse raames Carrera Cup 3. etapp.

Tagasi üles