Korraldaja otsused panid EMil rootslase närvid proovile

Johannes Lokotar
Copy
Erik Erlandsson
Erik Erlandsson Foto: Erik Erlandsson / Instagram

Rootsi 200 m sprinter Erik Erlandsson pidi enda koha eest Rooma kergejõustiku EMi finaalis võitlema mitu tundi.

Eile toimunud poolfinaalis jooksis Erlandsson enda uueks isiklikuks rekordiks 20,52, mis oli võrdne Tšehhi sprinteri Tomáš Němejci ajaga.

Esialgse informatsiooni järgi lubati mõlemale sportlasele edasipääsu finaali. Mõne aja pärast järgnes sellele teadaanne, et otsustavasse jooksu lubatakse ikkagi ainult Tšehhi esindaja, vahendab portaal Iltalehti.

Rootsi koondis esitas sportlase kaitseks protesti. Esmalt andsid korraldajad koondisele teada, et protesti ei rahuldata, sest finišit alles menetletakse.

Lõplik otsus Erik Erlandssoni saatuse kohta tuli kesköö paiku, mil kohtunikud andsid lõplikult teada, et mõlemad jooksjad pääsevad siiski finaali.

Rootsi kergejõustikukoondise juht ütles, et olukord Rooma EMi korralduses ajab teda täiesti hulluks. Treener sõnas, et reeglid sellises olukorras on täiesti selged ja ta ei saa aru, miks üritasid korraldajad Erlandssoni finaalist eemale jätta.

Finaaljooks on plaanis tänase õhtu viimase alana.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles