VIDEO Verstappeni hüvanguks käsku täitnud tiimikaaslane sai karmilt karistada

Copy
Sergio Pérez Kanada GP-l.
Sergio Pérez Kanada GP-l. Foto: JENNIFER GAUTHIER / REUTERS / SCANPIX

Kolmekordse F1 maailmameistri Max Verstappeni tiimikaaslase Sergio Pérezi käsi pole viimastel võistlustel hästi käinud. Pühapäeval Kanadas toimunud GP-l lõhkus ta oma Red Bulli vormeli, kuid meeskond käskis tal sellega boksi sõita. Selle eest määrati talle rahatrahv ja karistus järgmiseks võistluseks.

Pérez on kaks viimast etappi võistluse katkestanud. Monacos sattus ta suurde kokkupõrkesse avaringil, Montrealis ebaõnnestus ta jälle kvalifikatsioonis ja alustas võistlust 16. kohalt.

Vihmaniiskel rajal eksis ta 53. ringil ühes kurvis, kaldus märjale rajaosale ning põrutas teelt välja nii õnnetult, et mitmeks tükiks purunes vormeli tagatiib. Arvestades, mis seisus oli tema sõiduvahend, olnuks tark mõte vormel seisma jätta ning autost väljuda.

Meeskond käskis aga tal autoga boksi sõita, kuid kuna masina küljest kukkus detaile asfaldile, siis tekitas see teiste sõitjate jaoks ohtliku olukorra. Red Bulli käsk sõitmist boksini jätkata oli ilmne, sest kui Pérez oleks rajal seisma jäänud, võinuks järgneda turvaauto ning see oleks kaikaid kodarasse visanud esikohta hoidnud Max Verstappeni võidule.

Nii tulebki Pérezil karistusena järgmisel nädalal toimuval Barcelona etapil startida kolm kohta tagapoolt kui kvalifikatsioonis välja sõidetud tulemus. 25 000 euro suurune rahatrahv tiimile on muidugi piisk meres selle kõrval, et Verstappen pärast Monacos poodiumilt välja jäämist jälle esikoha noppis.

Tagasi üles