Katrina Lehist ei võetud EMiks Eesti koondisesse

Karl Mihkel Eller
Copy
Katrina Lehis
Katrina Lehis Foto: Tairo Lutter

Eesti Vehklemisliit pani täna paika, kes pääsevad järgmisel nädalal Šveitsis Baselis algavatele Euroopa meistrivõistlustele. 2021. aastal Tokyo olümpial individuaalse pronksi ja naiskonnaga olümpiavõitjaks tulnud Katrina Lehist koondisesse ei võetud.

Eesti naiste epeekoondise peatreener Kaido Kaaberma esitas alaliidu juhatusele kinnitamiseks Eesti naiskonna koosseisu EMiks, kuhu kuulusid edetabeli põhjal Nelli Differt, Irina Embrich, Erika Kirpu ja peatreeneri valikul Julia Beljajeva.

Ainsa Eesti vehklejana Pariisi olümpiale mineva Differti järel on aga Lehis Eesti pingereas teine. Vehklemisliidu protokollis põhjendatakse Lehise puudumist järgmiselt: «Katrina Lehis oli kutsutud, kuid ta ei osalenud koondise kalenderplaani kinnitamise koosolekul ja Põhjamaade meistrivõistluste eel toimunud laagris.

Ta loobus vahetult enne Põhjamaade meistrivõistluste algust võistkonnavõistlusest. Katrina oli kutsutud enne Legnano MK-etappi toimunud laagrisse, aga ta ei osalenud.»

Lisaks tuuakse välja, et rahaliste vahendite piiratusest on alaliidul võimalik EMile saata ainult neli naissportlast, kes moodustavad Eesti koondise naiskonnavõistluseks ja osalevad ka individuaalselt.

Tõdetakse ka, et Lehis andis novembris teada, et ei soovi võistkonnavõistlustel osaleda ega ole sellest ajast ka võistkonnavõistlusel Eesti naiskonnas osalenud. «Kuna Katrina Lehis ei ole teatanud, et on oma seisukohta muutnud, ei ole põhjust teda ka 2024. aasta EMi võistkonda arvata,» kirjutati protokollis.

Meestest kinnitati 18.–21. juunini Baselis toimuvaks EMiks osalema Sten Priinits, Filipp Djatšuk, Markus Salm ja Valentin Altunin.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles