FOTOD Ebaõiglane? Johannes Ermi kangele konkurendile anti uus võimalus! (3)

Jarmo Jagomägi
, reporter
Copy
Makenson Gletty
Makenson Gletty Foto: Eero Vabamägi

Roomas toimuva kergejõustiku EMi kümnevõistluse teine päev algas draamaga. Kõige kõrgemate kohtade eest võitleva Makenson Gletty 110 meetri tõkkejooks läks esiti aia taha, aga ta sai uue võimaluse.

Avapäeva, viie ala järel edestas 25-aastane prantslane isikliku rekordi (8443) graafikut peaaegu 200 punktiga, liikudes 8638 punkti kursil. Tõkkesprint võinuks aga Gletty ilusa võistluse sootuks rikkuda.

Kui stardipaugu järel läksid kõik konkurendid teele, jäi tema pakkudele. Väikese segaduse järel otsustas Gletty lõpuks rajale tõtata, aga hea aeg oli juba käest libisenud. Ta sai kirja 15,30 ehk kaotsi läinuks hinnanguliselt 150 punkti.

Makenson Gletty startis konkurentidest palju hiljem.
Makenson Gletty startis konkurentidest palju hiljem. Foto: Eero Vabamägi

Teooriaid kuuldus erinevaid. Gletty võis eeldada, et Vilém Stráský tegi tema kõrvalrajal valestardi. Aga välistatud pole ka tehniline tõrge. Ehk tema pakkude kõlaritest ei kostunud võib-olla stardipauku. Igatahes sportlase protest rahuldati: üle poole tunni hiljem jooksis ta üksi uuesti.

Ja sooritus oli vägev. Gletty põrutas isikliku rekordi 13,88. Prantslane tõusis kuuenda alaga ka kümnevõistluse liidriks. Ta edestab isikliku rekordi graafikut 212 punktiga. 

Makenson Gletty sai teise võimaluse ja kasutas selle kuhjaga ära.
Makenson Gletty sai teise võimaluse ja kasutas selle kuhjaga ära. Foto: Eero Vabamägi

Lisaks Glettyle heitlevad esikoha eest Sander Skotheim, Markus Rooth, Johannes Erm, Niklas Kaul ja võib-olla ka Kevin Mayer. Võistlusel saab silma peal hoida siit.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles