PM KAUNASES Karl Andre Vallner: tänu läheb tervele väravavahtide osakonnale

Copy
Kahe penalti tõrjumisega Eesti võitu suure panuse andnud väravavahi Karl Andre Vallneri (mustas särgis) sülle on hüpanud Rocco Robert Shein, õnnitlema tõttab Maksim Paskotši.
Kahe penalti tõrjumisega Eesti võitu suure panuse andnud väravavahi Karl Andre Vallneri (mustas särgis) sülle on hüpanud Rocco Robert Shein, õnnitlema tõttab Maksim Paskotši. Foto: Sander Ilvest

Kaunases peetud Balti turniiri finaalis Leeduga kahe penaltitõrjega Eesti jalgpallikoondise võidule aluse ladunud väravavaht Karl Andre Vallner tõstis esile teisi tiimiliikmeid.

«Tänu läheb tervele väravavahtide osakonnale. Kõik väravavahid ja treenerid aitasid mind selleks seeriaks ette valmistada. Eeltöö oli hästi tehtud,» kiitis Vallner.

Pärast 1:1 lõppenud normaalaega tulnud penaltiseerias tõrjus Vallner alustuseks kaks vastaste üritust. Hiljem eksis küll ka Erik Sorga, aga see Eesti võitu ei vääranud.

«Meil oli olemas statistika, kuhu neile meeldib lüüa. Ühel löögil õnnestus mul hüpata täpselt sinna, kuhu vastasele meeldib lüüa. Teine tuli ka õnneks ära,» kirjeldas Vallner tõrjeid.

Leedu neljanda lööja Arvydas Novikovase löögi ajal jäi Vallner seisma värava keskele, sest just sinna meeldib tollel mehel sageli lüüa. Tugev löök aga suundus postipõrkest võrku, seda olnuks peaaegu võimatu tõrjuda.

Koondise esitust tervikuna hinnates rõõmustas Vallnerit asjaolu, et mänguliselt on kõvasti edenetud. «Hoiame palli, suudame pressi alt välja mängida ja võimalusi luua. Vastastel ei olnud palju võimalusi. Seisul 1:0 tuli korraks vabin sisse, aga suutsime oma mängu jätkata. Kogemus on õige sõna, seda jäi puudu.

Seda võitu ei saa millegagi võrrelda, sest koondisega midagi võita on hoopis teine tera. Mingil määral on see vabastav tunne. Mulle anti võimalus ja ma ei käkkinud midagi ära.»

On selge, et Vallnerit kiitsid sel õhtul kõik. Nende tunded võib võtta kokku Rocco Robert Sheini sõnadega: «Kiidusõnad Vallnerile, ta võttis meie jaoks pinge maha.»

Tagasi üles