PM KAUNASES Kaks väravat löönud Lepik: see emotsioon alla võimsa ei ole!

Copy
Mark Anders Lepik
Mark Anders Lepik Foto: Sander Ilvest

Kaunases peetud Balti jalgpalliturniiri finaalis Leeduga lõi ainsana kaks väravat Mark Anders Lepik, ta sahistas võrku nii normaalajal kui ka 1:1 viigile järgnenud penaltiseerias.

«See emotsioon alla võimsa ei ole!» kuulutas Lepik, suu kõrvuni. «Mängu minnes öeldi mulle: mine mölla, löö, tekita olukordi, ole ohtlik. Eesmärk ongi alati vastaste väravale ohtlik olla.»

Ta pidas koondises kümnenda mängu ja lõi debüütvärava. «Punn on pealt maas! Seda tunnet on raske sõnadesse panna. Pall tuli mulle ette, puude ja löök! Kukkusin ega näinud täpselt, kuhu pall läheb. Jah, see ei olnud tugev löök. Aga väravavahtide jaoks on vahel väga ebamugav, kui pall tuleb veereval kiirusel.

Eesti koondislased rõõmustavad normaalajal löödud värava üle.
Eesti koondislased rõõmustavad normaalajal löödud värava üle. Foto: Sander Ilvest

Penaltitega on lihtne! Vali nurk ja löö! Keskringist kõndimise ajal mõtlesin lüüa vasakule alla, aga millisekund enne lööki otsustasin ümber (väravavaht hüppaski nurka, kuhu Lepik algselt lüüa kavatses – V.A.). Et vastased olid just kaks tükki mööda löönud, ei tekitanud pinget, pigem vastupidi. Oli hea tunne minna lööma teadmisega, et on võimalik tekitada 2:0 edu,» võttis Lepik otsustavad sündmused kokku.

Eesti koondise riietusruumist kostus kõvad võiduhüüded ja -laulud. Kui kapten Karol Mets tuli Eesti ajakirjanike juurde, muheles ta: «Hea tunne, kuulete isegi! Tulime siia eesmärgiga, et reis ei oleks niisama tehtud.

Kahju ainult, et lasime mängu penaltiseeriasse viia, aga hea, et lõpuks võitsime. Penaltiseeriani jõudmisega läks pinge ainult suuremaks, pingelangus seda võimsamaks ning pingelangusega kaasneb kas positiivne või negatiivne emotsioon. Meil oli positiivne, aga ikkagi tahtnuks ma selle võidu mängust saada!»

Karol Mets (nr 18) koos kaaslastega rõõmustamas Balti karika võitmise üle.
Karol Mets (nr 18) koos kaaslastega rõõmustamas Balti karika võitmise üle. Foto: Sander Ilvest

Penaltiseeria eel toimus huvitav vahejuhtum, sest lätlasest peakohtunik Andris Treimanis ei loosinudki seda, kumba väravasse lööma hakatakse, vaid lihtsalt osutas, et lüüakse staadioni põhjapoolsesse väravasse. Otsus oli loogiline, sest selle lähedal oli Leedu fännisektor ja üldse rohem inimesi, teise värava tagusel otsatribüünil haigutas aga tühjus.

«Üldpildis mulle tundus, et olime täna parem meeskond. Väärisime võitu, ehkki ka Leedul olid omad võimalused. Asju, mida parandada, oli nii Fääri saarte kui ka nüüd Leedu vastu,» lausus Mets.

Ta lisas, et tuli Balti turniirile kahenädalase puhkuse pealt ja on üliväsinud. «Mul ei olnud lihtne. See oli võitlus iseendaga. Kuidas võitlen? Üritan alati investeerida ühe meetri rohkem. Et läbin meetri, ja siis veel. Ja veel.»

Rocco Robert Sheinile (sinises särgis) meeldib peatreener Jürgen Henni mängustiil.
Rocco Robert Sheinile (sinises särgis) meeldib peatreener Jürgen Henni mängustiil. Foto: Sander Ilvest

Kahes mängus järjest põhikoosseisu kuulunud Rocco Robert Shein märkis, et talle meeldib Jürgen Henni viljeldav mängustiil. «Tahtsime palli hoida. Arvan, et see oli kõigile hea. Tahame iga vastase vastu niimoodi mängida. Kõikide tipptiimide vastu seda ei saa, kuid tahame ikka oma mängu peale suruda,» rääkis Shein.

Tagasi üles